Vaka sayıları yükselişte

Vaka sayıları yükselişte

Kayseri’de vaka sayısı 555.28’e fırladı

Sağlık Bakanlığı 22- 28 Ocak tarihleri arasında ki illere göre 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid 19 vaka sayılarını açıkladı. Yurt genelinde vaka sayısındaki yükseliş devam ederken Kayseri’de de artıştan nasibini alarak 274.23’ten, 555.28 ‘e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı 22- 28 Ocak arasında 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni korona vaka sayısı haritasını paylaştı. Buna göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz; Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa oldu.

Tüm yurtta rakamlar yükseliş eğilimi gösterirken geçtiğimiz hafta bin beş yüzlü rakamları gören  İstanbul alınan tedbirlerle  889,58 düşütü.  Başkent  Ankara'da vaka sayısı 1003,30, İzmir'de ise  961,57 olarak gerçekleşti ve vaka sayısı yükselen iller arasında yer aldı.

Yükseliş zirvesinin ilk sırasındaki ile bu hafta Kırklareli olurken, vaka sayısının en az arttığı ilimiz ise 60.90 vaka sayısı ile yine  Van oldu. Van’ı Adıyaman 98.66,  Antalya 118.55 lik vaka sayısı ile takip etti.

İlimiz Kayseri’de de yükseliş devam etti. Vaka sayısı 274. 23’den 555.28’e fırladı.

Harita da dikkat çeken bir diğer il ise uzun zaman vaka sayısı en az artan illerden biri olan Hakkari’nin 277. 35 ‘e yükselmesi oldu.

Sağlık Bakanı Koca’nın sosyal medyadan yaptığı  "Virüsün hızlı yayılan, hastalığın daha hafif seyretmesine yol açan varyantıyla mücadele ediyoruz. Bu durum sizi ihmalkarlığa sevk etmemeli. Sağlık şartları Covid-19'u ağır geçirmesine neden olacak insanlar var" değerlendirmesi de vatandaşta kafa karışıklığı yarattı.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı