KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

TÜRKOVAC’DA PROBLEM YOK

ÇİFT AŞILI VATANDAŞA KARANTİNA YOK

"EN UFAK GRİP BELİRTİSİNDE DAHİ ECZANEDEN ÖNCE HASTANEYE GİDELİM"

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK YARDIM SERTİFİKA YENİLEME EĞİTİMİ

VAKA SAYILARINDA EN ÇOK ARTIŞ OLAN KAYSERİ'DE BAŞKAN UYARDI

KORONA VİRÜSTE 'ÇOCUK' KORKUSU

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKA ARTIŞI HIZ KESMİYOR

MOBİL SAĞLIK EKİPLERİ DAĞ, TEPE DEMEDEN VATANDAŞLARI AŞILIYOR

LİSE ÖĞRENCİSİ ZORLU YOĞUN BAKIM SÜRECİNİ ATLATTI

SİVRİSİNEK LARVALARINDA BİLİNMEYEN TEHLİKE

KAYSERİ PANDEMİDE 4. DALGAYI YAŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DMD HASTALIĞINA KAYITSIZ KALMADI,

GECE AŞISI YÜREKLERE SU SERPTİ

TURKOVAC’TAN GÜZEL HABER

YOĞUN BAKIMLARI AŞISIZLAR DOLDURUYOR

KAYSERİ BİR KEZ DAHA COVİD 19’A TESLİM Mİ OLUYOR?

Anahtar Kelimeler: “” DEYİP GEÇMEYİN DEPOSU
Gürkan Ofis Mobilyaları

“ÜZÜM” DEYİP GEÇMEYİN TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Özellikle yaz aylarında bolca tüketilen üzümün antioksidant özelliği ve kötü kolestrole mücadelede vücuda sağladığı katı ile tam bir şifa deposu olduğuna dikkat çeken uzmanlar yüksek şeker oranı dikkate alınarak bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

Kırmızı, siyah, yeşil ve sarı gibi çeşitleri olan üzümün yaz aylarında en fazla tüketilen meyvelerden biri olduğunu hatırlatan uzmanlar A vitamini, B1 vitamini, C vitamini, E vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve fosfor gibi vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin olduğunun altını çizip; yüksek şeker oranını göz önünde bulundurarak bol bol tüketilmesini tavsiye ederek faydalarını şöyle sıralıyorlar.

---- Üzüm antioksidant özelliği ile tedavi edici güce sahip bir meyvedir. Yaşın ilerlemesi ve kötü beslenmeye bağlı olarak gelişen kansızlık, kalp rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, alzheimer, kanser ve romatizma gibi hastalıkları tedavi etmeye yardımcı olur.

---- Üzüm; kan pıhtılaşmasını, ‘kötü kolesterol’ olarak da bilinen LDL kolesterolün oksitleyici etkisini önlemeye yardımcı olur. Bu özelliği ile kalp hastalıklarından korur.

---- İltihaplanma karşıtı etkisi ile doku hasarını baskılar. Cilt yapısını korur.

---- Karaciğerden lipoprotein üretimi ve salgılanmasını baskılayıcı etkisi ile kan yağlarını düşürücü etkisi saptanmıştır.

---- Yüksek miktarda su ve lif içerir; karaciğer ve bağırsakların toksinlerden arınmasına ve temizlenmesine destek olur.

----- Sindirim sistemini destekler, yaşlanmayı yavaşlatıcı hatta yaşam süresini uzatıcı etkisi olduğu düşünülmektedir.

----- Ayrıca; alzheimer hastalığı, bunama, inme gibi hastalıkların gelişiminin önlenmesinde etkisi büyüktür.