KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

KORE BÜYÜKELÇİSİ ERÜ'DE GELİŞTİRİLEN YERLİ AŞI HAKKINDA BİLGİ ALDI

KORE CUMHURİYETİ'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WON IK LEE ERÜ’DE

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Saatçi: "Biontech yüzde 97 üzerinde antikor oluşturuyor"

ECZACILAR STAJYERLERİN AŞILANMASINI İSTİYOR

AKIN: “ZORUNLU STAJ YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DA AŞILANMASI İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

ÜŞÜR DİYE ENDİŞELENEN ANNELER DİKKAT!

BEBEĞİNİZİN GİYSİSİNİ SEÇMENİN 6 PÜF NOKTASI

BESLENME VE DİYETETİK UZMANI RABİA ÖZASLAN, UYARIYOR…

“RAMAZAN AYINDA HIZLI YEMEK YEMEKTEN KAÇINMALIYIZ”

PANDEMİDE PARKİNSON HASTALARI DİKKAT

Nörolog Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu: "Hareket kısıtlığının oluştuğu pandemide hastalar kitap okuyabilir, ezber yapabilir"

ÇALIŞ’DAN DEMİRTAŞ’A TEBRİK

ERÜ Rektörü Çalış, Tıp Literatürüne Kazandırdığı 3 Yeni Cerrahi Tedavi Yöntemi Nedeniyle Prof. Dr. Abdullah Demirtaş’ı Tebrik Etti

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ'NDE BİR İLK

KAPALI YÖNTEMLE YEMEK BORUSU KANSERİ AMELİYATI YAPILDI

COVİD-19 HASTALARI YERLİ VE MİLLİ VENTİLATÖRLERLE NEFES ALACAK

KAYSERİ DEVLET HASTANESİ'NDE YERLİ VE MİLLİ VENTİLATÖRLER KULLANILMAYA BAŞLANDI

YERLİ AŞININ FAZ-2 ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

AŞININ FAZ-2 ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İKİNCİ DOZU SON GÖNÜLLÜLERE UYGULANARAK SONA ERECEK

BU BULUŞ DİŞ HEKİMLERİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

ERÜ’LÜ BİLİM ADAMI ORTODONTİK ANKRAJ VİDASINI DAHA UCUZ MALİYETLE YERLİ OLARAK ÜRETTİ

HİÇBİR MACUN TEK BAŞINA ÇÖZÜM DEĞİL

NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Gürgan: "Leblebi yarısı kadar diş macunu kullanın"

'KAN VER, CAN VER' DEDİLER, KIZILAY’A KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

KİLİM SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

NNYÜ DİŞ HEKİMLİĞİ HASTANESİ’NE ‘ERİŞİLEBİLİR İŞ YERİ’ÖDÜLÜ

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

KARI KOCA ’EL ELE’ VERİP HAYAT KURTARIYOR

KAYSERİ’DE AYNI 112 İSTASYONUNDA ÇALIŞAN EŞLER, BERABER HAYAT KURTARMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ANTİBİYORTİKLERİ DAHA AKILCI KULLANMALIYIZ”

Anahtar Kelimeler: BROKOLİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Gürkan Ofis Mobilyaları

BROKOLİNİN FAYDALARI NELERDİR?

BROKOLİ KANSERİ ÖNLEYİCİ EN GÜÇLÜ SEBZEDİR

Uzmanların kansere karşı en güçlü koruyucu olduğuna dikkat çektikleri  ‘Brokoli’nin faydaları saymakla bitmiyor…  Peki  uzmanların bu kadar önemsedikleri  brokoli nasıl tüketilmeli? Brokolinin faydaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası bu haberimizde…

Uzmanlar  düzenli brokoli tüketiminin kanser, diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi rahatsızlıkları azaltmaya ve önlemeye yardımcı olduğunu  vurgulayarak “1 bardak çiğ brokoli günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 153’ini, folat ihtiyacının yüzde 14’ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 11’ini ve diyet lifi ihtiyacının da yüzde 9’unu karşılar” değerlendirmesinde bulunuyorlar…Peki bu mucizevi bitkinin  başka ne gibi faydaları var : Uzmanlar Brokolinin içinde yüksek oranda bulunan  K vitamininin kanın pıhtılaşması için gerekli birçok proteinin çalışması için gerekli olduğunun altını çizip, yine C vitaminin  vücudun doku ve kemik yapısında olan kollajenin yapımı için gereklidir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Çok güçlü bir antioksidandır ve serbest radikal hasarına karşı vücudu korur  hatırlatmasını yaparken;   Brokoli  içindeki Yüksek lif oranın sağlıklı bir sindirim sistemi oluşturduğunu  kaydedip  aynı zamanda kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olduğunu belirtiyorlar…Yine brokolinin içinde yüksek oranda bulunan  potasyumun ise  sinirlerin iletimi ve kalbin kasılma fonksiyonları için gerekli bir mineral ve elektrolit  olduğu, Folat’ın vücutta yeni hücrelerin üretimi ve korunması için gerekli  olduğu,  Lutein’in  yaşa bağlı dejenerasyonu ve katarakt oluşum riskini yavaşlatıyor…  Ayrıca  Brokoli içerdiği sulforaphen adlı bileşik sayesinde eklem rahatsızlıklarına karşı savaşır. Bu bileşik iltihaplanmaya neden olan enzimleri yok ederek kıkırdağın yapısını korur. Cildi UV ışığın etkilerine karşı korur: Brokoli cilt kanserini önlemeye yardımcıdır. Bu özelliğinden brokoliyi yiyerek değil cilde doğrudan uygulayarak faydalanabiliriz. Yapılan çalışmalarda ultraviyole radyasyonun zararlı etkileri cilde brokoli ekstresi uygulandığında azaltılmıştır. Diyabetle oluşan kalp hasarını önler: Brokoli tüketimi kalp kan damarlarını koruyucu etki gösteren enzimlerin üretimini sağlayıp, bu enzimlere zarar veren moleküllerin etkisini azaltır. Kanser riskini azaltır: Her ay 3 kez brokoli tüketimi mesane kanserine yakalanma riskini yüzde 40 azaltmaktadır. Brokoli bitkisinin bileşikleri vücudu havadan kaynaklı kirleticilerin etkisinden arındırır. Yapılan bir çalışmada ½ bardak brokoli filizi içeren içecek tüketimi yüksek oranda benzen ve akroleynin vücuttan atılmasını sağlamıştır. Bunlar insanlar için kansorejen ve akciğeri tahriş edici maddelerdir. Brokoli içindeki mirosinaz enzimi kanser oluşum riskini azaltır. Bu enzim brokolide bulunan kükürt içeren bileşikleri izotiyosiyanatlara çevirir, bunlarda kanser karşıtı olarak görev yaparlar.Peki  bu kadar  önemli  bir yiyecek nasıl  tüketilmeli….  Uzmanlara  göre bu sebzeden en iyi şekilde faydalanmak  istiyorsak  buharda hafif pişirmeliyiz…  Maximum fayda için çiğ olarak tüketilebilir. Brokoliyi aşırı pişirir veya kaynatır iseniz besin öğesi kayıpları %60’lara kadar çıkacaktır. Koyu yeşil ve mor brokoliler daha fazla sağlık faydası için tercih edilebilir. Brokoli sapları da 1 orta boy havuç ve 1 elma eşliğinde kolay ve besleyici bir içecek olarak tercih edilebilir.”