UZMANLAR UYARIYOR !

UZMANLAR UYARIYOR !

?DOMATESİ SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN?

Beslenme uzmanları sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan ve en etkili antioksidan maddeler arasında gösterilen domatesin özellikle yaz aylarında ucuz be bol miktarda bulunması dolayısı ile sık sık  tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar?

Beslenme uzmanları en etkili antioksidan maddeler arasında yer alan likopen maddesinin  en çok domatesin içerisinde bulunduğunun altını çizip,  sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti olan ve faydası saymakla bitmeyen bu sebzenin  likopenin yanı sıra, niasin folat ve B6, C, A, K vitaminlerinin de önemli kaynağı olduğuna vurgu yaparak bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar? 1900 yıllarından itibaren Türkiye´de ilk kez Adana ilinde yetiştirilmeye başlanılan domates 7´den 70´e milyonlarca kişi tarafından tüketilen, özellikle yaz aylarında yetişen ve oldukça geniş bir tüketim alanına sahip olan domatesin faydalarını şöyle listeleniyor?

----  Cildin ve göz hastalıklarının tedavisine yardımcı olan C vitamini, flavonoid B kompleksi, tiamin, folat, niasin vb. vitaminler de domateslerde bulunur.

----  Domateslerin erkekler için özel faydaları da vardır. En azından haftada bir domates tüketilmesi erkekler için önerilir, çünkü içindeki likopen, prostat sağlığının iyi olmasına destek verir.

---- Domatesin bu faydasına çok şaşıracaksınız! İşte softaların vazgeçilmezi domatesin besin değeri ve yan etkileri...

----  Sinir sistemi ve hücreleri vücudumuzdaki hassas noktalardan biridir. Bunların herhangi bir nedenden dolayı deforme olması sonucunda ciddi ruhsal sorunlar ortaya çıkar. Uzmanlar bu durumun engellemenin en etkili doğal yolunun domates olduğunu belirtiyor. Özellikle pişirilerek tüketilen domates bu faydayı iki kat daha fazla karşılar.

----  Safra kesesi taşlarının oluşumunu engeller. İçeriğindeki K vitamini ve kalsiyum nedeniyle kemikleri korur ve güçlendirir. Saçların parlak ve bakımlı görünmesini sağlar.

----  Domates, sigarayı ya da ikinci el dumanını teneffüs ederek vücudunuza yapılan hasar miktarını azaltabilir. Domatesler, sigara dumanından üretilen kanserojenlerden vücudu korumak için çalışan kumarik asit ve klorojenik asit içerir.

----  Zengin domates bileşenleri akne ile savaşıyor ve cilt hücrelerine zarar vermiyor. Araştırmalar, günde iki bardak domates suyunun içilmesinin derinin genel görünümünü kısa sürede iyileştirmeye yardımcı olduğunun altını çiziyorlar?

---- Domates araştırmada vücudun yağ yakma kapasitesini yüzde 30´un üzerinde hızlandırdığı gösterilen amino asit karnitin üretimini teşvik ediyor.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı