UZMANALAR TAVSİYE EDİYOR

UZMANALAR TAVSİYE EDİYOR

ALIÇ SİRKESİ TAM BİR KANSERSAVAR

1,5 kilo alıcın üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir avuç nohut ve bir kaşık üzüm sirkesi eklenip ile 4 litre su ekleyip ışık alamayan ve serin bir yerde 20 bekleterek kolaylıkla hazırlanabilen ?Alıç Sirkesi´nin tam bir kanser önleyici olduğunu belirten beslenme uzmanları mevsim itibarı ile ?Alıç Sirkesi2 hazırlamanın tam zamanı olduğuna dikkat çekip yıl boyu bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunarak faydalarını şöyle sıralıyorlar?

Kalp damar hastalıklarından, kolesterole birçok sağlık problemine faydaları olduğunun altını çizen beslenme uzmanları bol bol Alıç Sirkesi tüketilmesi tavsiyesinde bulunarak faydalarını şöyle sıralıyorlar?.

---- Alıç sirkesi, kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesinde önemli rol oynuyor. Güçlü antioksidan özellikleri bulunan alıç meyvesinden elde edilen alıç sirkesi de yine benzer şekilde antioksidan özellikler gösteriyor.

--- Kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor. Kanın sağlıklı bir şekilde dolaşmasına yardımcı olan alıç sirkesi, bu özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarından tutun da kalp krizi gibi ani ve ciddi gelişebilen kalp ve damar rahatsızlıklarından koruyor.

--- Alıç sirkesi yüksek tansiyonun ve kolesterolün düşürülmesinde de etkili oluyor. Yine damarlarda oluşan yüksek kan basıncı nedeniyle ortaya çıkan yüksek tansiyon sorununa karşı yanımızda yer alan alıç sirkesi, kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayarak damarlarımızı yüksek kan basıncından koruyor, kötü kolesterolün dengelenmesini sağlayarak yüksek kolesterol sorunu yaşayanlara yardımcı oluyor.

--- Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekliyor. Alıç sirkesi, kan dolaşımına olan etkileri sayesinde sadece kalp ve damar sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda beyne ihtiyaç duyduğu oksijeni de sağlayabildiği için sağlıklı bir şekilde çalışmasında önemli bir rol oynuyor. Bu sayede ileri yaşlarda görülebilecek unutkanlık gibi problemlerin önüne geçerken hafızayı da güçlendiriyor?

--- Alıç sirkesi, rahatlatıcı bir etki göstererek sinirlere iyi geliyor. Bu sayede sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesine destek oluyor. Sinir, stres, depresif ruh hali ve bunlara bağlı ortaya çıkabilen uykusuzluk gibi problemlere çare oluyor.

--- Hazımsızlık, mide ağrıları gibi sindirim sistemiyle ilgili sorunların çözümünde etkili oluyor. Sindirim sisteminin de sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan alıç sirkesi, aslında elma ve üzüm sirkesi gibi birçok sirke türünde olduğu gibi hazımsızlık ve buna bağlı oluşan mide ağrısı, kramp gibi sorunlara çözüm olabiliyor.

--- Alıç sirkesi, zayıflamaya yardımcı oluyor. Aslında bildiğiniz gibi birçok sirke türü, farklı karışımlar halinde değerlendirildiğinde zayıflama konusunda yardımcı olabiliyor ama alıç sirkesi hem güçlü antioksidan özellikler göstermesi, hem tokluk hissi sağlaması hem de kan dolaşımında yarattığı etkiyle metabolizmayı hızlandırması sayesinde bu türler içinde en çok önerilenler arasında bulunuyor.

--- Alıç sirkesi cildin sağlıkla ışıldamasını sağlıyor, sivilcelerden kurtarıyor

----Son olarak alıç sirkesinin idrar söktürücü bir etki oluşturduğunu da söylemeden geçmek olmaz. Alıç sirkesinin en çok faydalanılan özelliklerinden biri de idrar yolları üzerinde gösterdiği olumlu etkiler. Günlü antioksidan özelliklerini devreye sokarak vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlayan alıç sirkesi, bu sayede idrar söktürücü bir etki oluşturuyor. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını da mümkün olduğunca en aza indiriyor, iyileşme sürecini hızlandırıyor. Bu faydasının da etkisiyle alıç sirkesi, vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilen ödem ve şişkinlik gibi sorunların da daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek oluyor.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı