Üsteğmen Delibaş Hakk’a Uğurlandı

Üsteğmen Delibaş Hakk’a Uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde kanlı terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan ‘Pençe-Kilit Operasyonu’nun ilk gününde teröristlerce döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit düşen 31 yaşındaki Üsteğmen Ömer Delibaş gözyaşları ve dualarla Hakk’a uğurlandı.

Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pence-Kilit Harekatı çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli 31 yaşındaki Üsteğmen Ömer Delibaş , hava hücum harekatı sonrası terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen mayına basarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Üsteğmen Delibaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 31 yaşındaki  bir çocuk babası Üsteğmen Ömer Delibaş için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştirildi.  Törende Şehit Üsteğmenin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesi ve özgeçmişinin okunmasının ardından dua edildi.  Daha sonra helikoptere alınan şehit Delibaş’ın naaşı toprağa verilmek üzere baba ocağının bulunduğu ilimize ulaştırılmak üzere  Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'ndan uğurlandı.

Hava yolu ile memleketi Kayseri’ye getirilen şehit Üsteğmen Ömer Delibaş’ın cenazesi hava alanından son Kazım Karabekir Mahallesi Kuzluca Sokak üzerinde bulunan babaevine getirildi. Burada şehidin babası Osman, annesi Gülendan Delibaş oğullarının fotoğrafına bakarak gözyaşı dökerken;  acılı eşi Rabia Delibaş da ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Şehit Üsteğmen Delibaş’ın naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Kalem Kırdı Camii'ne getirildi. Şehidin annesi Gülendan, babası Osman ve eşi Rabia Delibaş burada gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan bir başka  şehit annesi de, şehidin fotoğrafını cenaze namazına katılanlara göstererek, "Şehidimin arkadaşı. O da şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un kıldırdığı 1 çocuk babası olan Şehit Delibaş'ın cenazesine Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan,  ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, askeri erkan, Şehit Üsteğmenin ailesi, yakınları ve ilimiz sakinleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği'ne nakledilen Şehit Üsteğmen Delibaş burada gözyaşları içerisinde Hakk’a uğurlandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”