ÜST GEÇİT YAPILDI KORKULAR GERİDE KALDI

ÜST GEÇİT YAPILDI KORKULAR GERİDE KALDI

Kayseri Malatya yolu üzerinde, Mimarsinan halkı tarafından yapılması talep edilen üst geçit eğitim öğretim yılının başlamasından kısa süre önce tamamlandı. Bölge halkı artık yoldan güvenle geçebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaffar Okan Bulvarı üzerinde yapılması istenen üst geçit 2013-2014 eğitim öğretim dönemi başlamadan tamamlandı. Ufak tefek eksikleri olan üst geçit hizmet vermeye başladı bile. Vatandaşlarsa ilk olarak yapılmasından mutluluk duydukları üst geçitlerinin eksikliklerinin tamamlanmasını istiyor.

2011 yılında daha ölüm olayları yaşanmadan önce Karayolları bölge müdürlüğüne müraacaat eden ve üst geçidin yapımında büyük emek sarf eden Mimarsinan Bölgesi, Fatih mahalle muhtarı Mehmet Seda, Tavlusun muhtarı Hidayet Sarı ve ve Şirintepe Muhtarları Aysel Okur iki yıl süren üst geçit çalışmalarını gururla anlatıyor. İki yıllık sürede bazı can kayıpları yaşadıklarını bu nedenle çok üzüldüklerini belirten muhtarlar, üst geçidin bir hayırsever tarafından yaptırıldığı söylertilerine ise vatandaşların itibar etmemisini istiyorlar.

Yapımı henüz tamamlanan üst geçit için birde asansör isteyen bölge sakinleri engelli ve yaşlıların zorlandığıın belirtiyor. Üst geçit öncesini korku dönemi olarak nitelendiren vatandaşlar, şimdiki durumu ise mutluluk verici olarak değerlendiriyor.Üst geçit yapılmasına yapıldı ama her ne hikmetse bazı vatandaşlarımı yinede yapımı eksik kalan bariyerlerin zhemen yanından geçerek hayatlarını tehlikeye atmayı sürdürüyor. Üst geçidin altındaki yolu ayıran bariyerlerin en azından kavşağa kadar daha uzatılması vatandaşların can güvenliğini dahada artıracak gibi gözüküyor.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı