ÜNİVERSİTELİLERDEN SURİYELİ ÇOCUKLARA

ÜNİVERSİTELİLERDEN SURİYELİ ÇOCUKLARA

23 NİSAN HEDİYESİ

Kayseri´de, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen kampanya ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Avrasya Gençlik Kulübü, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Avrasya Gençlik Kulübü, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Finans ve Ekonomi Kulübü tarafından Kilis´teki konteyner kentlerde yaşayan Suriyeli çocuklar için 5 binden fazla oyuncak toplandı.

ERÜ Avrasya Gençlik Kulübü, NNYÜ Avrasya Gençlik Kulübü, AGÜ Finans ve Ekonomi Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Suriyeli çocuklar için oyuncak kampanyası başlatıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Taha Tayfun Bağcı, ?Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Gönüllüsü´yüm. Bu proje kapsamında Abdullah Gül, Nuh Naci Yazgan ve Erciyes Üniversitesi´ndeki arkadaşlarımızla beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Uzun zamandır süren Suriye savaşında mağdur ve masum olan çocuklarımız için oyuncak topluyoruz. Kahraman Türk halkının o çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak gönderdiği oyuncakları kendilerine ulaştırmak üzere kendimizi görevli kıldık? ifadelerini kullandı.

Bağcı, ERÜ ve NNYÜ tarafından tahsis edilen araçlarla yola çıkacaklarını belirterek, ?Çarşamba günü genç kardeşlerimize, çocuklarımıza hediyelerimizi ulaştıracağız. Hedeflediğimiz sayı 5 bin oyuncaktı, biz bu sayıya ulaştık. Artık yeni hedefimiz 10 bin oyuncak olacak. ´Her bir oyuncak bir gülümseme´ sloganıyla yola çıktık. Kilis´te savaş mağdurlarının yaşamış olduğu konteyner kentler var. Buralara Türkiye Cumhuriyeti´nin kontrolünde olan okullar kuruldu? diye konuştu.

NNYÜ Avrasya Gençlik Kulübü Başkanı Ömer Ersu ise projeyle ilgili, ?Biz de bu projeye ortak olmak istedik. Okulumuzda stant açtık, yardım istedik. Bağışta bulunan hocalarımız oldu, öğrenciler geldi, oyuncaklarını bıraktılar. Okulumuz Rektörlüğü Kilis´e gidebilmemiz için araç tahsis etti? dedi.


Haber Kaynak : DHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ