ÜNİVERSİTELİ GENÇ YÜREKLER

ÜNİVERSİTELİ GENÇ YÜREKLER

?SÜT İÇİN, SÜT İÇİRİN? DEMEK İÇİN KOŞTULAR

21 Mayıs Dünya süt günü çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesince geleneksel hale getirilerek bu yıl 3.?nü gerçekleştirilen ve ?Süt için ?süt içirin? mesajı vermeyi hedefleyen ?Süt Koşusu ?nun sonunda 1.?ye Altın, 2.?ye Gümüş, 3.?ye Bronz madalya verilirken yarışı sonuncu sırada tamamlayan yarışmacıya ise süt içip güçlenmesi için 1 koli süt hediye edildi?
Sabah saatlerinde Veteriner Fakültesi önünde toplanan üniversiteli genç yürekler toplumsal eksiklerimizden biri olan süt tüketimini artırmak maksatlı mesajlar vermek için , başlangıç noktadan - bitiş çizgisine kadar durmaksızın koştular. Yarış sonrası dereceye giren öğrenciler ise hocalarıyla birlikte süt içerek, süt ve süt ürünlerin tüketilmesine dikkat çektiler.
Yarışma sonunda 1. Olan Sosyal bilimler Enstitüsü Yükseklisans öğrencisi Yusuf Buğrahan Yüksel?e altın madalya takdim edildi. 2.?ye ise Besin Hijyeni ve Teknolojisi bölümü 3.sınıf öğrencisi Talat Acar?a da gümüş madalya verildi. 3.?ye de Erciyes Üniversitesi Elektronik Teknik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Muhammed Ali Arıcan?a da bronz madalya takdim edildi. Yarışmanın sonuncusuna ise 1 koli süt hediye edilmesi dikkat çekti.
Söz konusu etkinlikle ilgili olarak haber ekibimize açıklamalarda bulunan Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yıldırım, ?Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak, her sene olduğu gibi bu sene de ?süt koşusu? düzenledik. Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin önemine vurgulamak istiyoruz. Ülkemizde hayvansal gıda tüketimine yönelik ciddi eksiklikler var. Her sene buna dikkat çekiyoruz. Et ve et tüketimi ile balık tüketimi arasında aradaki fark çok vahım bir durum. Ülkemizde süt ve süt ürünlerinin tüketimini desteklemek ve konuyu vurgulamak açısından bundan sonraki senlerde de sizlerin de desteğiyle bu etkinlikleri daha kapsamlı şekilde sürdürmek istiyoruz? değerlendirmesinde bulundu?Erciyes Üniversitesi öğrencisi genç yürekler, yarışma sonunda hep birlikte fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.



Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti