Üniversiteli genç yürekler gözyaşları ile uğurlandı

Üniversiteli genç yürekler gözyaşları ile uğurlandı

Erciyes Kayak Merkezi dönüşünde Hacılar ilçesinde gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi İzzet Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri Hilal Sıkar ve Kürşad Samed Özçine gerçekleştirilen cenaze namazı sonrası gözyaşları ile memleketine uğurlandılar.

Hacılar ilçesinde Erciyes Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenciler için Erciyes Üniversitesi İzzet Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen cenaze törenine Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter Yardımcıları ile çok sayıda öğretim üyesi, idari personel, öğrenciler ile hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Çalış, Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünde iki sınıfa Kürşad ve Hilal’in isimlerinin verilerek Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde her zaman yaşatılacağını vurgulayarak şunları kaydetti  “Bugün çok hüzünlü bir gün yaşamaktayız. Kürşad’ımızı ve Hilal’imizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Hilal ve Kürşad her zaman kalbimizde yaşayacak. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümünüzde iki sınıfımıza Kürşad’ımızın ve Hilal’imizin adını vererek isimlerini fakültemizde yaşatacağız. Elimizden başkada gelen bir şey yok maalesef. Ailelerimize sabırlar diliyorum. Yaralı olarak tedavi gören öğrencilerimiz ise acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun”               

Kur’an-ı Kerim okunması, Helallik alınıp,  duaların edilmesi sonrası elim kazada vefat eden Hilal Sıkar’ın naaşı memleketi Hatay'a,  Kürşad Samed Özçine’nin naaşı ise memleketi Kütahya’ya gönderilirken acıları yürek yaktı.

Öte yandan  Başkan Büyükkılıç tören sonrası  kazada yaralanan öğrencileri de tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Büyükkılıç, yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi alırken, yaralı öğrencilerle tek tek ilgilendi. 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı