?ÜNİVERSİTELİ KIZLAR´DAN AHDE VEFA

?ÜNİVERSİTELİ  KIZLAR´DAN  AHDE VEFA

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM İNDİRDİLER ?

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATİM İNDİRDİLER?

Kredi  Yurtlar  Kurumu´na  bağlı olarak  faaliyet gösteren  Melikgazi Kız Yurdu´nda  kalan  üniversiteli  kız öğrenciler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi´ni  ziyaret ederek  Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirerek, Şehitlerimizin  ruhu için gerçekleştirdikleri  Hatim´in duasını  gerçekleştirdiler?

Kredi  Yurtlar  Kurumu´na  bağlı olarak  faaliyet gösteren  Melikgazi Kız Yurdu´nda  kalan  üniversiteli  kız öğrencileri ağırlayan  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı  Yılmaz Uçkan  ?Melikgazi Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdu´nda kalan kız öğrencilerimiz ve idarecileri büyük bir çalışmaya imza attılar ve bizi ziyaret ettiler. Bize telefon açarak  şehitlerimiz için biz bir hatim duası yapmak istiyoruz dediler. Bizde kızlarımızın bu çalışmasına ne kadar katkıda bulunabiliriz diye çaba gösterdik. Onları burada ağırlamaktan da onur duyduk. Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü münasebetiyle ve tüm şehitlerimiz adına gençlerimizin hatim yapması ve duayı burada gerçekleştirmesi inanıyorum ki tüm topluma örnek olacaktır. Gençlerimiz böyle bilinçli oldukları sürece, bundan sonra Cumhuriyetimizin temsilcileri onlar olacak, Cumhuriyetimiz garanti altında olmuş olacaktır. Ben tüm Türkiye´ye seslenmek istiyorum. Doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle tüm etkin farklılıklarıyla biz hepimiz Türkiye´yiz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Hepimiz Cumhuriyetiz diyoruz. Çünkü bizler Cumhuriyet sayesinde bugün hür ve özgürce bu ülke üzerinde yaşıyoruz. Ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor. Hamdolsun o günden bu güne bizlere bu ülkeyi armağan eden şehitlerimize sahip çıktık. Bugünde gençlerimizin yine şehitlerine ve gazilerine sahip çıktıklarının bir örneğini görüyoruz. ? ifadesini  kullandı?

Üniveristeli genç kılara refakat eden  Kredi Yurtlar Kurumu Melikgazi Yurt Müdürlüğü Manevi Rehber Danışmanı  Yasemin Zeydan´da ziyarette yaptığı değerlendirmede ? 29 Ekim´in akabinde şehitlerimize ve yakınlarına güzel anlamlı bir hediye sunmak istedik. Öğrencilerimizle yapmış olduğumuz hatmi burada şehit yakınlarımızla ve sizlerle birlikte duasını gerçekleştirelim diye sizleri ziyaret etmeyi düşündük.  Bizleri çok güzel karşıladınız, çok sağ olun. Bizlerde gerçekten dinimiz olarak, geleneklerimiz olarak şehitliğin anlamını fazlasıyla içimize sindirmiş bir milletiz. Başta Bakara Suresinin 154. Ayet-i Kerimesinde ? Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler. ? ayeti kerimesiyle bu inancı yaşatmaktayız.  Bizler gençlerimizle birlikte bu inanç üzere vatanımıza milletimize her zaman sahip çıkmaktayız. Doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle ülkemiz bir mozaik. Biz hepimiz Türkiye´yiz. Hepimiz biriz, kardeşiz. Bu kardeşliğimizi bozmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Bu uğurda bizler gençlik olarak geleceğimize vatanımıza göz diken hainlere her zaman için bir değil binler canımız olsa feda etmeye hazırız. Bu şuurla bu bilinçle gençlerimizi yetiştirmek için hepimiz seferber olmuş durumdayız. Çok şükür ki inançlıyız, imanlıyız ve bu inancımızla daha özgür bir Türkiye´yi daha mutlu huzurlu Türkiye için ellerimizi açtık, bu uğurda hayatımızı vermeye hazırız?

Ziyaret  gerçekleştirilen Hatim Duası ile noktalanırken, ziyaretçilerinde ev sahibinin de gözlerinde huzur ve mutluluk okunuyordu?

HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor