ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

OSB BAŞKANI NURSAÇAN: ?ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN TEK ÇIKAR YOL ÜRETİMDİR?

Kayseri 1.Organize Sanayi Bölgesi´ne kurulması planlanan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu için Kayseri Üniversitesi ve Organize Sanayi Başkanlığı arasında ?İşbirliği Protokolü´ imzalandı? Protokol imza töreninde konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan? Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için tek çıkar yol üretimdir. Üretimin de gelişmesinin bir yolu var o da eğitimdir? ifadesini kullandı?

Kayseri 1.Organize Sanayi Bölgesi´ne kurulması planlanan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu için Kayseri Üniversitesi ve Organize Sanayi Başkanlığı arasında ?İşbirliği Protokolü´ imzalandı. Organize Sanayi Bölgesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve çok sayıda davetli iştirak etti?

Törenden konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, kurumlar arası işbirliklerine önem verdiklerini vurgulayarak "Sanayicimize ve OSB´de çalışan yaklaşık 75 bin iş ortağımıza fayda sağlayacak her türlü birliktelik için çaba gösteriyoruz.Mevcut teknik kolejimizin devamı niteliğinde olacak bu projenin, Organize Sanayimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için tek çıkar yol üretimdir. Üretimin de gelişmesinin bir yolu var o da eğitimdir. Meslek yüksekokullarının üniversite denklik seviyesine getirilmesini istiyoruz. Meslek yüksekokulları sanayinin, üretimin bel kemiği olacağını düşünüyoruz." Değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise bu işbirliğinin diğer şehirlere de örnek olacağının altını çizip, Türkiye´de mesleki ve teknik eğitimin uzun yıllara dayalı, ciddi bir arka planının bulunduğuna dikkat çekerek "Son yıllarda hızla gelişen meslek yüksekokullarının sanayi ile bütünleşemediğini, sanayiye entegrasyonunda bir takım sorunların yaşandığını gözlemliyoruz. Bu açıdan diğer yerlere de örnek olacak, nitelikli mesleki ve teknik eğitimin verildiği bir OSB Meslek Yüksek Okulunun burada oluşturulacağından eminim." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflar eğitimde işbirliği protokolüne imza koyarak üniversite sanayi işbirliğinin il adımlarını attılar?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da