UMKE EKİPLERİ´NDEN

UMKE EKİPLERİ´NDEN

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN EĞİTİM TATBİKATI

Kısaca UMKE olarak isimlendirilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri´nin AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin de desteği ile gerçekleştirdiği eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı. ?UMKE ? temel eğitimi ve kurumlar arası iş birliği koordinasyonunun sağlanması´ maksadı ile tertiplenen tatbikatla olası bir tehlike anında yapılması gerekenlerin tatbikatı yapıldı?
UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri Zümrüt mahallesinde konuşlu bir evde doğalgaz sızıntısı nedeni ile yaşanan patlamaya müdahale ederek, gerçek bir tehlikede neler yapılması gerektiğinin provasını yaptılar?. Yaklaşık 60 kişiden oluşan ekipler önce oluşan yangının söndürülmesi, güvenlik önlemlerinin alınması ve yaralılara müdahale edilmesi faaliyetlerini bir zincir dahilinde ve koordinasyon içinde uygulamalı olarak gösterdiler?.
Tatbikatta doğalgaz patlaması sonucu yıkılan binanın enkazında kalan yaralılar kurtarılmaya çalışıldı. İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç´ın yönettiği tatbikatta yıkılan binada yangın çıktı.
İhbarı alan emniyet ekipleri, çevre güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine gelerek alevlere müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından UMKE ve AFAD ekipleri, binanın enkazında arama kurtarma çalışması başlattı.
Ekipler, enkaz altındaki 5 kişiyi kurtarmak için büyük çaba harcadı. Çalışmaların ardından enkazdan çıkarılan bir kişi hayatını kaybetti, 4 yaralı ilk müdahalelerinin ardından 112 Acil Servis ekiplerince şehirde faaliyet gösteren çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Tatbikatla ilgili medya mensuplarına bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kılıç, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından kurumlarda acil durum ve afet konusunda yeni yapılanmaya gidildiğini, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahalede bulunularak ölü ve yaralı sayısının kabul edilebilir rakamlara indirilmesi amacıyla UMKE´nin kurulduğunu hatırlattı.
UMKE gönüllü sayısını artırmak için eğitimler düzenlendiğini anlatan Kılıç sözlerin sonunda "Bugün bu tatbikatta amacımız UMKE, AFAD, 112, itfaiye, emniyet gibi kurumlar arası koordinasyonu sağlamaktır" ifadesini kullandı?
HABER: E.KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor