UMEM BECERİ´10 PROJESİYLE

UMEM BECERİ´10 PROJESİYLE

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

Kısa adı UMEM olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri´10 Projesi kapsamında, sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştiriyor?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri´10 projesi 81 ilde devam ediyor. Proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak bu güne kadar yurt genelinde 2 bin 500´e yakın kurs açıldı. Bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin büyük çoğunluğu projeye katılan firmalarca istihdam edildi?
2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri´10 projesi kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi oldu. Projenin 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verildiği ifade edildi? Bu doğrultuda da hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabileceğini, buralarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğunun istihdam edileceği öğrenildi?
Öte yandan UMEM Beceri´10 Projesi kurslarına katılanların teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira alacağını, ayrıca İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası yaptırılacağı da gelen bilgiler arasında yer alırken; 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemelerinin İş-Kur tarafından karşılanacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı?
8 Mayıs 2014 tarihinde yenilenen protokol kapsamında kurs açma süreçleri basitleştirilmiş, kendisi dahil 1 çalışanı olan firmalar projeye dahil edilmiş olup işvereninin talepleri daha hızlı yerine getirlir hale getirilerek projeye ilginin artırılması sağlanmış olup ilimizde de firmaların talebi üzerene Ticaret Odası ve Sanayi Odası bünyesinde kurslar açılarak ilimiz iş çevrelerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamalarına destek verilirken, diğer yandan da işsiz genç ve kadınların istihdamına katkı sağlanmaktadır?.
Haber : C.ÜSTEN

 

 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye