ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI`NA BAŞKANLIK YAPTI

ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI`NA BAŞKANLIK YAPTI

Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar toplantısına başkanlık etmek için Paris’e giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Irak ile yapılan enerji anlaşmalarını savunarak Türkiye`nin bölgedeki enerji kaynaklarına kayıtsız kalmasının

Uluslararası Enerji Ajansı bakanlar toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris`te bulunan Enerji Bakanı Yıldız, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Yıldız, sözlerine yeni başlamıştı ki elektrik kesintisi nedeniyle açıklamasına bir süre ara vermek zorunda kaldı. Yıldız, "Elektrik atmosfere açık bir işletmedir. Paris dahil bazı aksaklıklar yaşanabilir" esprisi yaptı.

               Türkiye`nin kurucu üye olarak bulunduğu  Uluslararası Enerji Ajansı`nda 40 yıldır ilk defa Türkiye dönem başkanlığı yaptığına dikkat çeken Bakan Yıldız, "Türkiye dünyayı kirleten bir ülke olmayacaktır. Çevreye rağmen enerji politikaları yapmayacaktır" dedi.

                Bakan Yıldız, gazetecilerden gelen bir soru üzerine "Bize TBMM`de `Niçin Irak`ta bulunuyorsunuz` diye gensoru verenlerin aslında `Niçin Irak`ta iş yapmıyorsunuz` diye sorması lazım. Bu, doğruların tamamen yer değiştirdiği manasına geliyor bizim için" dedi. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü; Türkiye, Venezuela`da, Kolombiya`da kendisinden 7 bin, 8 bin kilometre ilerideki bir operasyonu yürütmeye çalışırken, 200 kilometre ilerisindeki herhangi bir petrol veya doğalgaz kaynağına kayıtsız kalması tabi ki düşünülemez, bu doğru da olmaz."



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı