ULU ÖNDER ATATÜRK

ULU ÖNDER ATATÜRK

ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin  kurucusu  Ulu Önder  Mustafa Kemal  Atatürk  ölümünün  79. yılında  tüm  yurtta, dış temsilciliklerde  ve Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti´nde  tertiplenen  etkinliklerle  anıldı?  İlimizdeki anma etkinlikleri Atatürk Anıtı´na çelenk  sunumu ile başladı.

Ölümünün  79. yılında  tüm  yurtta, dış temsilciliklerde  ve Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti´nde  tertiplenen  etkinliklerle  anılan devletimizin kurucusu  Ulu Önder  Mustafa Kemal  Atatürk için  ilimizde gerçekleştirilen  anma programı  Vali Süleyman Kamçı  önderliğinde  Cumhuriyet  Meydanı´na gelen ilimiz protokolünün  saat 9.05 geçe çalınan siren sesinin  ardından Ata´nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup  çelenk takdim etmeleri  ile start  verdi?

Protokol  mensupları  daha sonra  İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu´na geçerek  Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin  hazırladığı programı  takip  ettiler? Buradaki etkinliğe  Vali Süleyman Kamçı, 2´inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve çok sayıda kurum müdürü  ile ilçe belediye  başkanları  ile  öğretmenler  ve öğrenciler  iştirak  etti?

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Murat Özdeniz Atatürk´ün hayatını anlattığı konuşmasını yaptı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri şiirler okudu ve Atatürk´ün sevdiği türküleri seslendirdiler?

Buradaki  etkinliklerde en dikkat çekici  gösteri ise öğrencilerin  sergilediği  zeybek gösterisi  oldu? Gösterinin sonunda bayrak açan  liseli genç yürekler  Türkiye Cumhuriyeti´nin  yılmaz bekçileriyiz mesajı verirken;  tertip heyetine  takdim edilen plaketle  program  noktalandı?

 HABER:  C.ÜSTEN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”