UCUZ EKMEK KUYRUĞU

UCUZ EKMEK KUYRUĞU

200 GRAMLIK KENT EKMEK 60 KURUŞTAN SATILIYOR

Kayseri´de Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 200 gramlık Kent Ekmek 60 kuruştan satılıyor. Ekmek satış büfelerinin önünde özellikle sabahları uzun kuyruklar oluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli yatırımlarından bir tanesinin de Kent Ekmek Üretim Tesisleri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, fiyatı dengede, kaliteyi üst seviyede tutma hedefiyle yola çıktıklarını, her gün 15 çeşit 160 bin adet ekmek ürettiklerini belirtti. Çelik, "Kayserili hemşehrilerimize son derece sağlıklı 200 gram ekmeği 60 kuruştan satmaya devam edecegiz´´ dedi.

Kent Ekmek´e gelen unun öncelikle tesisler içindeki laboratuvara alındığını vurgulayan Mustafa Çelik, "Unu, tüm kalite testlerinden geçtikten sonra onaylanırsa silolarımıza alıyoruz. Daha sonra unumuz elektronik ortamda dışarıdaki silolardan hangi undan ne kadar gelecekse hiçbir katkı maddesi kullanılmadan karışım teknesine geliyor. Buradan hamur makinelerine gönderiliyor ve el değmeden yoğrularak bir süre mayalanması için dinlendiriliyor" dedi.

Hamurun daha sonra otomatik olarak kesme-tartma makinesine boşaltıldığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, otomatik olarak gramajına göre kesilen hamurun ara dinlenme makinesinde de bir süre dinlendirildiğini, daha sonra da şekil verme makinesinde ilk şeklini aldığını belirtti.

Saat 23.00´de başlayan ekmeğin pişirilmesi sürecinin gece yarısı saat 02.00´ye kadar sürdüğünü ve ekmeğin fırından çıkmaya başladığını ifade eden Başkan Çelik, ?Fırından çıkan ekmeğin ısısı 100 derece. Çıkan ekmeği hemen kasalarsanız hamur olur ve lezzetini kaybeder. Döner kuleyle 100 derece sıcaklıktaki ekmek 30 dereceye iniyor ve ambalajlamaya geçiyor. Sabah da hemşehrilerimize sunuluyor" dedi.

Kent Ekmek´in fiyatında yaptıkları düzenleme hakkında da açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik, "Ekmeğin fiyatını 60 kuruşa çektik. Fiyatı dengede, kaliteyi üst seviyede tutmak tek amacımız. Fırını açtığımız gün ekmek gramajımız 250 gramdı ve fiyatımızı 75 kuruş olarak açıklamıştık. Geçtiğimiz günlerde hükümetimizin aldığı kararla ekmek israfını önlemek için, ekmek gramajının düşürülmesi konusunda bir yönetmelik yayımlandı. Dolayısıyla ekmek 200 grama kadar yapılabilir hale geldi. Biz de ekmek israfı için alınan bu yönetmelik kararıyla ekmeğimizi 200 grama indirdik ve fiyatı da 60 kuruşa çektik" diye konuştu.


Haber Kaynak : DHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları