ÜCRETSİZ ULAŞIMA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

ÜCRETSİZ ULAŞIMA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, `Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği`, 4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yönetmelik 65 yaş üstündekilere şehir içi toplu taşıma araçlarında bedava, şehirlerarasında demiryolları ve denizyollarında yüzde 50 indirimli seyahat imkanı sağladı.
Kayseri`de de şehir içi ulaşımda, 65 yaş üstündeki vatandaşların, halk otobüsleri ile tramvayda ücretsiz seyahat etmeleri 10 Mart 2014 tarihinden itibaren başladı. Bu arada, 65 yaş üstünde olup ücretsiz şehiriçi ulaşım imkanından faydalanmak isteyen vatandaşlara, 12 Mart 2014 tarihinden itibaren yeni kartlar da veriliyor. Vatandaşlar, kartları çıkana kadar nüfus kağıtları ile toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebiliyorlar.
Büyükşehir Belediyesi`nin `Paso Merkezi` yanında bulunan 3 kulübeden, 65 yaş üstü yaşlılara ücretsiz ulaşım sağlayan kartların verilmesine devam ediliyor. Kulübelerin önünde uzun kuyruklar oluşurken, kartlarını almak için sırada bekleyen vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Sırada bekleyen yaşlılar, ``Uygulamayı gayet yerinde buluyoruz. Devletimiz, yaşlısına sahip çıkıyor. Bizler bu uygulamadan gayet memnunuz. Bazı yaşlılar, paraları olmadığı için evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Şimdi bu uygulamayla dışarı çıkıyorlar, istedikleri yerlere gidip işlerini hallediyorlar. Hastaneye, gideceği yere gidiyor işini yapıyor, parklara gidip geziyorlar`` dediler.
Ücretsiz ulaşım kartını almak için sırada bekleyen bir yaşlıda, ``Yaşlılarına saygı göstermeyen bir millet, millet olma özelliğini kaybeder. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek, devletimiz yaşlısına sahip çıkıyor ve ona böyle bir imkan sunuyor. Gerçekten çok güzel bir uygulama`` ifadelerini kullandı.
Uygulamanın çok güzel olduğunu, yaşlılara güzel bir imkan sunulduğunu kaydeden yaşlılar, uygulamayı çok yerinde bulduklarını, ancak sırada beklemek yerine, başka bir sistemle kartın verilmesinin daha iyi olacağını dile getirdiler.
4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan `Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği` 65 yaş üstündekilere şehir içi toplu taşıma araçlarında bedava, şehirlerarasında demiryolları ve denizyollarında yüzde 50 indirimli seyahat imkanı sağladı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”