ÜÇ DÖNEM KURALI

ÜÇ DÖNEM KURALI

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle ilgili değerlendirmesinde, "üç dönem kuralı"nın parti kurulduğu günden itibaren bulunduğunun altını çizerek, “Kimsenin yeri doldurulamaz değil. Bunu Sayın Genel Başkanımız da

Üç dönem kuralının AK Parti’de herhangi bir sıkıntı oluşturmayacağını ifade eden Sadık Yakut, “Bu kural, partiyi ilk kurduğumuz günden itibaren ve tüzüğü ilk hazırladığımız andan itibaren bulunmaktadır” dedi. Yeni kongre ile birlikte parti tüzüğünde değişiklik olacağını hatırlatan Yakut, “3 dönem vekillik yapan arkadaşlarımız belediye başkanı, belediye başkanı olan arkadaşlarımız ise milletvekili olabilecek. Üç dönem vekil olanlar, bir dönem bekledikten sonra yeniden aday olabilecek” diye konuştu.
Bu durumun partide herhangi bir sıkıntı oluşturmayacağını yineleyen Sadık Yakut, “Üç dönem tamamlandığı için bu konu kamuoyu tarafından, özellikle de basın tarafından gündeme getiriliyor. Burada AK Parti’nin kurumsallaştığı ortadadır. Üç dönemi dolduranların yerine gelecek olanlar ve onların yerini dolduracak olanlar partimizde var. Kimsenin yeri doldurulamaz değil. Bunu Sayın Genel Başkanımız da ifade ediyor. Ayrıca Türkiye’de seçmen de değişim istiyor hem kişiler anlamında hem de kurallar anlamında. AK Parti burada da bir ilki başarmış olacaktır” şeklinde konuştu.

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı