"ÜÇ AYLAR BOYUNCA CAMİİLER AÇIK OLACAK”

Recep ayının ilk Perşembesini Cuma'ya bağlayan gece Regaip Kandili

İl Müftüsü Şahin Prof.Dr. Güven, Cumartesi başlayacak olan üç aylar vesilesi ile yaptığı basın açıklamasında bu müstesna günlerin bütün insanlığa  hayırlar  getirmesini temenni ederek, "Üç aylar vesilesiyle Rabbimize olan yönelişimizi hızlandırmamız, varsa günahlarımızdan tövbe etmemiz ve iyi bir insan olarak bu toplumda yaşamak için gayret göstermemiz gerekiyor" ifadesini kullanıp cami ve mescitlerin kandil geceleri dahil olmak üzere üç aylar boyunca açık olacağını müjdeledi.

İl Müftüsü Şahin Güven, Cumartesi başlayacak olan üç aylar vesilesi ile yaptığı basın açıklamasında bu müstesna günlerin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek şunları kaydetti. "Halkımız tarafından üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisine kapsayan manevi mevsimimize yarın itibariyle başlıyoruz. 13 Şubat itibariyle Recep ayının birinci günüdür. Bizler de peygamberimizin duasını yaparak; Recep ve Şaban aylarını bizlere hayırlı kılmasını ve Ramazan ayında ise bizlere bereketlerini sunmasını yüce mevladan niyaz ediyoruz. İl ve ilçe müftülüklerimiz olarak üç ayların başlangıcından itibaren camilerimizde ve medya aracılığıyla, sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımıza dini gündemi ulaştırmaya ve onların daha iyi şekilde bu zamanı değerlendirmelerine sebep olmak için gayret gösteriyoruz. Recep ayının ilk Perşembesini Cuma'ya bağlayan gece aynı zamanda Regaip Kandilidir. Bu sebeple bu aylar içerisinde Regaip, Miraç, Berat Kandilimiz ve Kadir gecemiz var. Bunların her birisi bizler için bir tövbe yolu ve günahlaırmızdan kurtulma yolu olarak görebiliriz.”

İl Müftüsü Şahin Prof.Dr. Güven sözelerini noktalarken cami ve mescitlerin kandil geceleri dahil olmak üzere üç aylar boyunca açık olacağını müjdeleyerek “Bu üç aylar vesilesiyle camilerimize daha fazla cemaatimizin gelip gitmesini arzu ediyorum. Tabi ki pandemi sürecindeyiz. Camilerimiz belediyelerimiz tarafından sürekli dezenfekte ediyoruz. Camilerde olabildiğince programımızı hızlı yapıp olabildiğince insanlarımızı tahliye ediyoruz. Üç aylar vesilesiyle Rabbimize olan yönelişimizi hızlandırmamız, varsa günahlarımızdan tövbe etmemiz ve iyi bir insan olarak bu toplumda yaşamak için gayret göstermemiz gerekiyor. Recep ve Şaban ayında bizler Ramazan ayına hazırlanıyoruz. Ramazan ayı Müslümanların manevi kazanç ayıdır. Yüce Mevla üç aylarımızı bizlere, şehrimize, ülkemize, İslam alemimize hayırlı mübarek eylesin" değerlendirmesinde  bulundu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti