Tutukluluğunun Devamına Karar Verilen

Tutukluluğunun Devamına Karar Verilen

Fetö Tutuklusu Başpolis Duruşmada Ceketini Fırlattı ...

KAYSERİ (İHA) - Kayseri´de FETÖ/PDY´ye üye oldukları ve gizli iletişim ağı By Lock programını kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan aralarında başpolis, komiserin olduğu 4 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma eksiklikler nedeniyle ertelenirken, duruşma sonrası tutuklu başpolis ceketini çıkarıp yere fırlatarak, "Ben gaziyim, dik duracağım, saygı olsun diye takım elbise giyip geldim" diye bağırdı.
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar A.U., A.K., A.Y. ve A.Ç. ile avukatları hazır bulundu. Sanık yakınları da duruşmayı izledi.
İhraç edilen eski başpolis tutuklu sanık A.U., "Ben özel harekat polisiyim. Ben By Lock yüklendiği söylenen o dönemde Tunceli´de görevliydim. Ben terör örgütüne üye olmam, terörle mücadele ederim. 20 yıllık özel harekat polisiyim. Ağır geliyor, yüreğim kaldırmıyor" dedi. Tutuklu sanık A.K. de, "12 yıllık polisim, 4 yıldır da komiserim. 22 Kasım´da KHK ile ihraç edildim. 12 yıldır aynı hattı kullanırım. By Lock kullanmadım" diye konuştu. Diğer iki sanık da By Lock iddialarını kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı erteleyip, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Duruşma sonrası sanık yakını sanığa ´Sen suçsuzsun, dik dur´ deyince eski başpolis tutuklu sanık A.U. ceketini çıkarıp yere fırlatarak, "Dik duracağım, dik duruyorum. Gaziyim ben, saygı olsun diye takım elbise giyip geldim" diye bağırdı. Jandarma tutuklu sanıkları, adliye polisi de sanık yakınlarını duruşma salonundan çıkarırken, mahkeme başkanı yaşanan olayı duruşma zabtına geçirdi.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası