TURKUAZ ARAMA KURTARMA EKİBİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

TURKUAZ ARAMA KURTARMA EKİBİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

DERNEĞİ ÜYELERİ KAN MERKEZİNE KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Kayseri’de gönüllü arama kurtarma ekibi olarak faaliyet gösteren Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği üyeleri, pandemi döneminde kan ihtiyacı olanlara destek olmak için Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Kan Merkezine kan bağışında bulundu.

Kan bağışlarında olan azalmadan dolayı dernek olarak Kızılay'a destek vermek istediklerini söyleyen Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği Operasyon Sorumlusu Deniz Temel, “Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği gönüllü bir dernek. İmkanlarımız doğrultusunda Kayseri ve bölgede ihtiyacı olan insanlara her daim yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu zorlu süreçte de evden çıkmakta sıkıntı yaşayan insanlar var ve bu yüzden kan bağışlarında bir azalma olduğunu gördük. Bu sebepten dolayı da Türkuaz Doğa Sporları ekibi olarak, Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi’ne kan bağışı yapmak için geldik. Hep birlikte kan vermeyi istedik ama ekibimizde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü üyelerimiz de olduğu için, onlara 'evde kal' dedik ama aktif olarak çalışanlar olarak buradayız. Şu an korona virüsten dolayı zorlu bir süreç geçiriyoruz. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bu sıkıntılar yaşanmakta. Bu sebepten de hastanede yatan, acil kan ihtiyacı olan vatandaşlar için, insanların bu tür bağışlarda bulunmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımıza da ‘Kan ver hayat kurtar’ diyoruz ve bu sloganımızla hayatımıza devam ediyoruz” dedi.

Tüm dünyada kan bağışı oranlarının düştüğünü belirten ERÜ Kan Merkezi Birim Sorumlusu Mehmet Yay ise, “Türkuaz Arama Kurtarma Ekibi, büyük faydaları dokunmuş faydalı bir kuruluş. Bu günde çok zor bir günde bize kan bağışı desteği vermeleri çok anlamlı bir davranış ve ben onlara teşekkür ediyorum. Kan bağışı normalde de Ramazan aylarında ciddi oranda düşen bir durum ama kronik kan hastalıkları olan hastalarımızın kan ihtiyaçları devam etmekte. Pandemi üzerine eklenmesi ile kan bağışının önemi sadece Türkiye’de değil dünyada iki kat arttı. Kan bağışlarında yüzde 70 oranında azalmalar oldu ve dünya ülkeleri ciddi kan bağışı kampanyaları yapılıyor. Biz de bu dönemlerde dışarıda herhangi bir bağış etkinliği yapamadığımız için, merkezimize gelen bağışçılardan sosyal mesafeyi de gözeterek kan bağışı yapmalarını tavsiye diyoruz. Devam eden cerrahi müdahalelerdeki hastalarımızın da kan ihtiyaçları devam ediyor bu yüzden vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kulandı.

Kan bağışının ardından ERÜ Kan Merkezi tarafından, Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği’ne plaket verildi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ