TURKOVAC'TA FAZ-3 ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TURKOVAC

Erciyes Üniversitesince yerli korona virüs aşısı Turkovac, faz-3 çalışmaları kapsamında vatandaşlara uygulanmaya devam ederken, Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, aşısız vatandaşlarımızda ciddi yoğun bakım takibi ve vefatlar söz konusu olduğunun altını kalın çizgilerle çizdi.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde yerli korona virüs aşısı Turkovac'ın faz-3 çalışması kapsamında hatırlatma dozu uygulanmaya devam ediyor. Aşılama çalışmaları hakkında bilgiler veren Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker vatandaşların gönüllü olması konusunda çağrıda bulunarak şöyle konuştu "Bu dönemde Turkovac için faz-3 çalışmaları ne kadar kısa sonuçlanırsa ki bu da belirli bir sayıda gönüllüde denenmesi anlamına geliyor. O zaman seri üretime geçmesi, Türkiye’de daha yaygın kullanılması anlamında, acil kullanım onayının anında alınması anlamına geliyor. O yüzden vatandaşlarımızdan isteğimiz de bu şekilde. Gönüllü sayımızı ne kadar hızlı şekilde tamamlarsak, aşıyı seri bir şekilde üretip kullanıma geçeceğiz.”

Hastanede yatan aşısız vatandaşlarda ciddi yoğun bakım takibi ve vefatlar söz konusu olduğunu kaydeden Toker sözlerini şöyle noktaladı "Bu dönemde yaz ayından sonraki aşılamaların bir miktar artmasıyla vaka sayılarımız daha ılımlı seyrediyor ama maalesef hala yüksek sayılarda yatış ve aşısız vatandaşlarımızda ciddi yoğun bakım takibi ve vefatlar söz konusu. O yüzden biz her seferinde tüm hastalarda gördüğümüz durumu vurguluyoruz, aşılanmak. Herhangi bir aşı ile hem de. Bu Turkovac için tabii ki gönüllülük esaslı ama kişilerin mutlaka aşılanmaları gerekiyor."


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı