TÜRKMENLER KAYSERİ’DEN SESLENDİ

TÜRKMENLER KAYSERİ’DEN SESLENDİ

DEVLETİMİZ NEREDE İSTERSE SAVAŞMAYA HAZIRIZ

Gökbayrak Derneği üyesi Türkmen soydaşlar yaptıkları basın açıklaması ile Suriye rejimi tarafından mehmetçiklerimize yönelik olarak İdlip’te gerçekleştirilen saldırıyı lanetledi. Dernek üyeleri adına açıklama yapan Başkan Ercan Ünalan, Derneğe kayıtlı Türkmen vatandaşların her zaman devletine ve milletine bağlı olduğunu vurgulayarak “Devletimiz isterse askerimizin yanında savaş alanında olacağımızı duyurmak için buradayız. Nerede istenirse orda savaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirilen basın açıklaması için bir araya gelenGökbayrak Derneği üyesi Türkmen soydaşlar Dernek Başkanı Ercan Ünalan, Dernek Yöneticisi Betül Övünç ile birlikte Suriye rejimi tarafından mehmetçiklerimize yönelik olarak İdlip’te gerçekleştirilen saldırıyı kınayıp, saldırının faillerini lanetlediler. 

Derneküyeleri  adına açıklamayı yapan Başkan Ünalan;mehmetçiklerimize yönelik olarak gerçekleşecek her türlü saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte savaşmaya hazır olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti“Suriye rejimi tarafında İdlip’te şehit edilen 33 askerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gökbayrak Derneği adına biz bu açıklamayı yapmak istedik. Gökbayrak Derneği 2019 yılında resmi kurduğumuz Irak, Musul, Kerkük ve Telafer’den gelen Türkmenlere yardım derneğidir. Buradan gelen soydaşlarımıza yardım amacıyla kurulmuştur ve onların sorunları, sıkıntıları ile ilgileniyoruz. Bu açıklamayı yapma amacımız İdlip’te hain saldırıda geçmişte olan ve devam eden bu saldırılarda biz her zaman dernek olarak da ülkemizin, devletimizin, vatanımızın, askerimizin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Ayrıca da derneğimize kayıtlı olan Türkmen kardeşlerimizin de her şeyiyle askerlerimizin yanında olacağını açıklıyoruz. Türkmen kardeşlerimiz Türk’tür. Dilleri Türk’tür, dinleri bizim dinimizdir. Örfleri, adetleri bizimle aynıdır. Biz Türklüğün yüceliğine inanan insanlarız. Derneğimize kayıtlı soydaşlarımızın devletimizin, milletimizin ve gerekirse askerimizin yanında savaş alanında olacaklarını duyurmak için buradayız. “

Dernek Yöneticisi Betül Övünç ise etnik olaylar yüzünden iki savaşın arasında kalıp ülkemize sığınan yaklaşık 800 civarı Türkmen ailenin Kayseri’de olduğunu hatırlatarak “Musul, Kerkük ve Telafer’den gelen yaklaşık 800 ailemiz ilimizde yaşamaktadır. Bu Türkmen soydaşlarımızın hiçbir talebi yoktur. Evlerini, mallarını bırakıp iki savaşın arasında kalan ve kendi vatanları gördükleri ülkemize sığınan bu insanlar gerekirse cephede askerimiz ile beraber olabileceklerini de söylemektedirler. Onlar savaştan korkup ülkemize gelmediler. Türkmen kardeşlerimiz ailesini, çocuklarını ve namuslarını korumak için iki savaşın arasında kaldıkları için ülkemize geldiler. “ değerlendirmesinde bulundu…                                               Gökbayrak Derneğine üye bir Türkmen vatandaş ise, Devletimiz bizden kaç kişi isterse nereye gitmemizi isterse Suriye, Rusya, Amerika neresi olursa olsun biz bu ülke için savaşmaya hazırız ifadesini kullanarak “Biz savaştan kaçıp buraya gelmedik. Burada bin-iki bin tane Türkmen var devletimiz nereye isterse orada savaşa hazırız. Biz yaşadığımız yerden korkumuzdan gelmedik. Namusumuzu, çocuklarımızı kurtarmak için buraya geldik. Eğer biz kendimizi Türk görmeseydik başka ülkelere ya da örgütlere gidebilirdik. Bizim hedefimiz vardı. Kendi topraklarımız olarak gördüğümüz buralara gelebilmekti. Kendi evimize geldik. Orada bir evimiz vardı, şimdi burada yaşıyoruz. Devletimiz bizden ne isterse istesin biz hep hazırız” şeklinde konuştu.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik