TÜRKMENLER İÇİN BAŞLATILAN OTURMA EYLEMİ

TÜRKMENLER İÇİN BAŞLATILAN OTURMA EYLEMİ

Kayseri Türk Ocakları Irak’ta zor duruma düşen Türkmenler için başlatılan oturma eylemine destek verdi.

Kayseri Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal “ Son yıllarda güney komşularımız olan Suriye ve Irak’ta meydana gelen değişikliklere bağlı olarak Türkiye’yi de ilgilendiren birçok konu meydana gelmiştir. Bunlardan en önemlisi ise Türk Ocağı bakış açısından oradaki soydaşlarımızın içine düşmüş veya düşürülmüş olduğu sıkıntılardır. Orada bulundukları ülkelerde daha önceleri güzel vatandaş durumunda bulunan Türkmen soydaşlarımız maalesef son yıllarda ortaya konulan yanlış politikalar doğrultusunda bulundukları ülkelerde ‘’Tehlikeli vatandaş’’ konumuna gelmişlerdir” dedi.
Ünal “ Bunun en son örneğini biz Irak’ta gördük. IŞİD denilen maalesef adına İslam denilen İslam dışında, bırakın İslam’ı tüm insanlık dışında olabilecek birçok kötü davranışı vahşeti sergileyen IŞİD örgütü maalesef Türkmenleri çok kötü durumlara düşürmüştür. Yaşanacak hal bırakmamıştır en önemlisi moral değerlerini çökertmiştir” diye konuştu.
“ Buda bizi Türk milleti olarak derinden üzmektedir. Bu bağlamda en azından moral vermek amacıyla birkaç gündür arkadaşlarımız burada destek toplantıları düzenlemektedirler. Buraya gelemeyen ama gönlü Türkmenlerle olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuşan Ünal “ Bu noktada Türk hükümetinden beklentilerimiz, ümitlerimiz, isteklerimiz olacaktır. Orada terör örgütleriyle değil de bir devlet olarak iş birliğini ortaya koymalıdır. Türkmen soydaşlarımız orada desteklenmelidir. En önemlisi de bizim için 1926 Ankara-Irak anlaşması doğrultusunda garantörlük hakkımızı kullanmalıdır. Ne pahasına olursa olsun NATO ve BM devreye sokularak bu anlaşma doğrultusunda Türkmen soydaşlarımıza gereken destekler verilmesi gerekir diye düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti