TÜRKMENİSTAN GECESİ DÜZENLENDİ

TÜRKMENİSTAN GECESİ DÜZENLENDİ

Türkmen şair Mahtumkulu Firaki`yi anma ve Türkmenistan Gecesi düzenlendi. Gecede şiir dinletisi yapılarak Türkmen devlet sanatçıları tarafından konser verildi.

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen geceye, Vali Orhan Düzgün, Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve çok sayıda Türkmen vatandaş katıldı.

    Düzenlenen gecede açılış konuşması yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 290. yıldönümü münasebetiyle TÜRKSOY tarafından Mahtumkulu Firaki yılı olarak ilan edilmiştir. Bugün burada Kayseri Valiliğinin ev sahipliğinde benzeri bir programla Türkmen kültürünü ve Mahtumkulu Firaki’yi daha yakından tanıyacağız.  Dedi.

  

 Vali Orhan Düzgün’de konuşmasında Türkmen ve Türk halkları aynı milletin iki devleti olduğunu belirterek ilimizde yapılan bu etkinliğin oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi. Düzgün şöyle devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından şiir dinletisi yapılarak izleyicilere Türkmen devlet sanatçıları tarafından konser verildi.

 

 

Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkmenistan ile Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan ziyarette Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova’yı makamında ağınlayan Vali Orhan Düzgün, Türkmenistan ile Türkiye iki kardeş ülke. İnşallah bundan sonrada bu iki kardeş ülkenin işbirliğinin artarak  devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova ise, “TÜRKSOY’un daveti üzerine Türkiye’ye geldik. Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 290. yılı olması nedeniyle TÜRKSOY 2014 yılını Mahtumkulu Firaki’yi anma yılı olarak kutluyor. Bu çerçevede Kültür Bakanı Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettik diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi.

     



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı