TÜRKİYE´NİN EN HIZLI KONUT PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

TÜRKİYE´NİN EN HIZLI KONUT PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahmet Övüç düzenlemiş olduğu basın toplantısında TOKİ ile yapmış oldukları esnaf konutlarının Ağustos ayı içerisinde teslim edileceğini duyurdu?

KESOB Başkanı Övüç içerisinde 35 blok ikişer camii ve iş merkezi, parklar ve yolların olduğu konutları 490 gün içerisinde bitirdiklerini belirterek ?Türkiye´nin en hızlı konut projelerini hayata geçirdik? ifadesini kullandı. Ekmeğe yapılan zammı da değerlendiren Övüç ?Zam iyi bir şey değil ama hizmet etmek için bu zammı yapmak zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ahmet Övüç düzenlemiş olduğu basın toplantısında Esnaf ve Sanatkarlara yaptıkları konutların Ağustos ayı içerisinde teslim edeceklerini duyurdu.

Övüç, prosedürlerden dolayı işlerini uzadığını belirtirken Türkiye´nin en hızlı konutlarını teslim edeceklerinin altını çizerek şunları kaydetti. ?´Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile TOKİ arasında yapmış olduğumuz sözleşme gereği Esnaf ve Sanatkarlarımıza ve yanlarında çalıştırdığımız arkadaşlarımıza konut yapmak üzere yola çıktık. Bu beyanımıza TOKİ´de cevap verdikten sonra önce arsa seçimini yaptık. Daha sonra TOKİ´ye müraacat ettikten sonra burada 834 tane planlama yapıldı. Buranın temelini Nisan 2017´de attık ve hızlı bir çalışma başlattık. Bu konutları 3-5 ay daha erken teslim etmek için çalıştık. Fakat geçmişte yapılan bir hatadan dolayı konutlarımız başka parsele kaydığı için buraya ruhsat alamadık. Bu vesileyle biz istediğimiz hedefi biraz tutturamadık ama yine de Türkiye´nin en hızlı konutlarını yaptığımızı söyleyebilirim. Bu süreçte mesken ve inşaat ruhsatı aldık. Prosedürlerden dolayı bu süreçler uzadı. Biz iki bayramdan önce teslim edemediğimiz için konut sahibi arkadaşlarımızdan özür dileriz. İnşallah bu bayram iki bayram birlikte olacak. Bu vesileyle bütün konutlarımızı Ağustos ayı içerisinde teslim edip arkadaşlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Bir daha tekrarlamak istiyorum. Yaptığımız bu konutlar ülkemizde en hızlı bitirilen konutlar oldu. Bizimle başlayan konutlar halen temel bile atamamışken bizler 35 blok ikişer camii ve iş merkezini bitirmiş olduk. 490 günde tüm konutlarımızı tamamladık. İçerisinde ağaçlar, parkları ve peyzaj düzenlemesiyle birlikte tüm işlerini halletmiş olduk. Günde 1.7 konut yapmış olduk. Biz bu konutları sözleşmemizden 16 ay erken teslim edeceğiz. Bu vesileyle TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza aileleri ile sağlıklı, sıhhatli ve mutlu bir şekilde oturmalarını diliyorum.

Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ahmet Övüç basın mensuplarını ekmek fiyat zammı ile alakalı olarak yaptığı değerlendirmede zammın iyi bir şey olmadığını ancak hizmeti devam ettirebilmek için zorunlu kaldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

?Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği olarak ekmek zammını bizim verdiğimiz gibi imajlar var. Biz daha önceden Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye vs. 28 kişilik komisyonumuz var. Fırıncılar odamız bize müraacat etti. Bazı şeyleri düşünmek gerekiyor. Biz bir dalda üreticiysek otuz dalda da tüketiciyiz. Bizim 365 Fırıncılar Odası üyesi  var ama 37 bin tane de diğer üyelerimiz var. 10 ay önce ekmeğe zam yapmışız ve o zaman asgari ücret 1600 Tl ve un 75 Tl civarındaydı. Asgari ücret bugün 2020 Tl ve un fiyatı ise 125 Tl olmuş durumda. Tabii burada ki mazot vs. diğer zamları söylemiyoruz bile. Hatta bizler zammı öteledik. Ama esnafımızında dayanacak gücü kalmadığı için bu zammı gündeme getirdik. Bu sebeplerden dolayı zammı uygun gördük. Bizler 200 gram ekmeğin 1.25 Tl olması için Fırıncılar Federasyonumuza yazı yazdık. Ardından Ticaret ve Gümrük Bakanlığımıza yazılarımızı gönderdik. Bu verilen cevaplara göre de zam kararını aldık.

KESOB Başkanı Övüç sözlerinin sonunda faiz oranlarının düşürülmesi ile ilgili olarak da ´´ Merkez Bankası biliyorsunuz faizleri aşağı çektiler. Bu aşağı çekmeden dolayı inşallah bu faizler diğer bankalara da yansır.? İfadesini kullandı.

HABER:  ÖZGÜR AYDOĞDU



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"