TÜRKİYE SEÇİME GİDİYOR

TÜRKİYE SEÇİME GİDİYOR

AK Parti´nin CHP ve MHP ile yaptığı görüşmelerden bir koalisyon çıkmadı

  7 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık iki bucak ay geçmesine rağmen bir koalisypon kurulamadı. AK Parti ile CHP arasında yaklaşık bir ay devam eden görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasından sonra, Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinden de bir hükümet çıkmadı. Türkiye Ekim sonu veya Kasım ortasında yeniden sandığa gidecek? Şimdi herkes, nasıl bir hükümetle sandığa gidileceği sorusuna cevap arıyor. Bunun için ise üç alternatif var.

Türkiye yıl içerisinde ikinci gez genel seçimlere gidecek.7 Haziran´da yapılan genel seçimlerin üzerinden 71 gün geçmesine rağmen bir hükümet kurulamadı. AK Parti ile CHP arasında yaklaşık bir ay süren koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile gözler Davutoğlu-Bahçeli arasında yapılan görüşmeye çevrildi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu ile MHP Lideri Bahçeli arasında TBMM´de gerçekleşen ve 2.5 saat süren görüşmeden de bir koalisyon hükümeti çıkmadı.İki liderin görüşmesinden sonra ilk açıklamayı Başbakan Davutoğlu yaptı. Davutoğlu, Bahçeli ile samimi ve dürüst bir görüşme yaptıklarını belirterek, ?Güvenlik operasyonları ile ilgili Sayın Bahçeli´ye kapsamlı bilgi verdim? dedi.
Davutoğlu, MHP Lideri Bahçeli´nin daha önce kamuoyuna yaptığı açıklama çerçevesinde AK Parti ile bir koalisyon hükümetine sıcak bakmadığını görüşmenin başında iade ettiğini belirterek, ? Bahçeli, koalisyonun yanı sıra azınlık ve seçim hükümetine de destek vermeyeceğini açıkça ifade etmiştir? dedi.
9 Temmuzdan bu yana olabilecek bütün formülleri devreye soktuğunu; ancak, sonuç alamadıklarını belirten Davutoğlu, gelinen noktayı önce partisinin MYK üyeleri ve Bakanlar Kurulu ile görüştükten sonra CumhurbaşkanıErdoğan´ı bilgilendireceğini söyledi.
MHP Genel Merkezi´nden de benzeri bir açıklama yapıldı. MHP Lideri Bahçeli partisinin 4 şartı olduğunu bu şartların yerine getirilme imkanı bulunmadığı için AK Parti ile bir koalisyon,azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini söyledi.Bahçeli, mevcut hükümetle seçime gidilecek formülü de sıcak bakmadıklarını ifade etti?
Gelinen noktada Türkiye´nin ekim sonu veya kasım ortasında bir seçime gitmesi kaçınılmaz gözüküyor?Başbakan Davutoğlu, kurmayları ile ,TBMM ?yi bir seçim kararı merkezli olağanüstü toplantıya çağırma değerlendirmesi de yapacak?Ancak, CHP,MHP ve HDP´nin böyle bir teklife sıcak bakmayacaklarını daha önce ilan ettikleri bilindiği için, Meclis kararıya bir seçim zor gözüküyor.
Anayasa´nın 114. maddesi çerçevesinde bir seçim hükümetinin kurulma ihtimali en güçlü şeçenek olarak gözükürken, bazı çevreler ise bir 2. Davutoğlu hükümetinin bir güvenoyu alma ihtimali bulunmamasına karşın, bir azınlık hükümeti olarak yeni bir listeyi hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanına sunma ihtimali de konuşuluyor. Ancak, muhalefet çevreleri bunun anayasanın 114. maddesindeki hükmünü değiştirmeyeceğini hatırlatarak ?Öyle bir hükümet güvenoyu almazsa,yine seçim hükümeti formülü devreye girer.Türkiye´yi zaman kaybettirmeden biran önce seçime götürmeliyiz? yorumunu yapıyorlar.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”