TÜRKİYE FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ

TÜRKİYE FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ

NNYÜ´DE YOGA EĞİTİM SEMİNERİ İLE KUTLANDI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle ?Yoga Eğitim Semineri? konulu bir etkinlik düzenlendi.

Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezindeki etkinliğe Yoga Eğitmeni Şule Güneş konuşmacı olarak katıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer açılış konuşması yaptı. Tüm Fizyoterapistlerin, Türkiye Fizyoterapistler Gününü kutlayan Prof. Dr. Ferhan Soyuer, Fizyoterapistlerin, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki tedavi edici hizmetlerinin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetlerinde de görev alarak, toplum sağlığını geliştirme ve hastalıkları önleme konusunda da etkili bir sağlık elemanı haline geldiklerini söyledi. Soyuer, NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak Fizyoterapistlik mesleğinin gelişimine, eğitimde kalite bakış açısıyla katkı sağlayamaya çalıştıklarını hatırlattı.

Prof. Dr. Ferhan Soyuer´in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yoga Eğitmeni Şule Güneşise Yoga nedir? Yoganın yararları, Yoga felsefesi ve Yoga türleri gibi konularda bilgiler verdi. Konuşmasında stres ve meditasyon konularına da değinen Şule Güneş, nefes ve beden bize verilen en büyük hediye olduğunu fark ederek ve bunları kullanarak yaşam kalitemizi yükseltebileceğimizi söyledi. Yoga Eğitmeni Şule Güneş, konuşmasının sonunda salondaki öğrencilerle kısa bir süre meditasyon uygulaması da yaptı.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Yoga Eğitmeni Şule Güneş´e etkinlik sonunda Prof. Dr. Ferhan Soyuer tarafından plaket takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı