TÜRK DİYANET VAKIF SEN GENEL BAŞKANI SERGİ

TÜRK DİYANET VAKIF SEN GENEL BAŞKANI SERGİ

CAMİLERDE ÇOK SIK PARA TOPLAMAK İMAJIMIZI SARSIYOR

HABERİ İZLE

  Türk Diyanet Vakıf -Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu- Sen genel eğitim sekreteri Hazım Zeki Sergi düzenlediği basın toplantısında 4 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirecekleri miting hakkında bilgi verdi. Sergi Camilerde çok sık para toplanması görevliyi bezdirdiği gibi imajını  da sarsmaktadır. Diye konuştu.

   Kamu sen il temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyen Türk Diyanet Vakıf -Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu- Sen genel eğitim sekreteri Hazım Zeki Sergi diyanet çalışanlarının sıkıntılarına değindi.

Mevzuat değişikliği konusuna değinen Hazım Zeki Sergi, Çalışma hayatında çok sık yapılan mevzuat değişiklikleri sıkıntılara ve problemlere sebebiyet vermektedir. 50.000 kişinin katıldığı sınavda 19.000 kişi 50 puan ve üstünü alarak tayin ve nakil hakkı elde ederken 30.000 aşkın personel bu haktan mahrum edilmiştir. Şimdi bu haktan mahrum edilen çalışanlar bu engeli aşmak için sağlık mazeretine ve adamı olanın hizmet gereği esasına sığınarak çare arayacaklardır.  Diye konuştu.

Rotasyonla hizmette kalite değil sıkıntı ve problem getirmiştir. Yıllarını din hizmetine veren bu insanlar mağdur edilerek kuruma küsmekte ve kırgın olarak ayrılmaktadır. Rotasyonda ölçü ve adalet sağlanamamıştır. Bu ithamlara maruz kalmak Diyanete yakışmıyor.

Görevlilerimize Dernek yöneticilerinin, muhtarların ve siyasetçilerin edep ve saygı kurallarını çiğneyerek görevlerine müdahaleleri haddi aşma boyutuna ulaşmıştır. Kurum Yöneticilerimiz İl ve İlçe Müftülerimizin bunlarla ilgili tedbir almalı ve görevlisine sahip çıkmalıdır.

  Camilerde çok sık para toplanması görevliyi bezdirdiği gibi imajını sarsmaktadır. Bununla ilgili tedbir alınmalıdır.

Yıllarını Bu kuruma veren görevlilerin Hac ve Umre görevlendirmelerinde görev sürelerinde bir defa görevlendirilerek kurum içi barış, sevgi ve paylaşımla mensubiyet şuuru sağlanmalıdır.

Bazı ucuz adamlar Sendikal Baskı ve şantajlarda bulunmaktadır. Etik sözleşmesi ve Mobbing genelgesi esasları doğrultusunda acil tedbir alınmalıdır. Uyarıyoruz Ateşle oynayan ya elini ya da kendini yakar.

Sergi Memurun gerçek ve yegane tek temsilcisi TÜRKİYE KAMU-SEN yaşanan haksızlıklara razı olmayarak 4 Nisan 2015 tarihinde Ankara da EK ZAMMI UNUTMA İŞ GÜVENCEME DOKUNMA yürüyüş ve mitingi yapacağını belirtti.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti