TÜRKÇEMİZİ KİRLETMEYELİM

TÜRKÇEMİZİ KİRLETMEYELİM

GÜLEN YÜZLER’DEN ÇAĞRI "TÜRKÇEMİZİ KİRLETMEYELİM" Büyükşehir Belediyesi'nin Gülen Yüzler Deniz Yıldızı Projesi'nde eğitim alan öğrenciler, Türk Dil Bayramı dolayısıyla 'Türkçe'ye Çağrı Buluşması' isimli bir etkinlik gerçekleşti

    Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen  Gülen Yüzler, ellerindeki dövizlerle Türkçe'nin düzgün ve doğru kullanılması çağrısında bulundular.

 

    Türk Dil Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, bir milletin en önemli kültür varlığının o milletin dili olduğunu söyleyerek "Biz ecdadımızdan, atalarımızdan iki önemli şeyi miras alıyoruz. Bunlardan bir tanesi vatanımız, diğeri ise dilimizdir.” Nasıl vatan topraklarını düşmanlara ve teröre karşı koruyor isek aynı şekilde dilimizi de yabancı kültürlerin istilasından korumak, dilimizle alakalı mücadelemizi yürütmek zorundayız. Bu günün anlam ve önemi budur. Bu maksatla burada toplandık. Gülen yüzler öğrencilerimizle birlikte halkımıza kendi dilimize kendi köklerimize ve medeniyet birikimimize sahip çıkalım mesajı vermek istedik. Kayseri'den tüm Türkiye'ye Türkçe'de buluşma çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.
   Ardından Gülen Yüzler Öğrencisi Rabia Alkoç, Türkçe'nin güzelliklerine vurgu yaparak "Gelin, dilimizi doğru ve düzgün kullanma konusunda daha bilinçli olmaya çalışalım.” Çağrısı yaptı. Artık konuşurken kelimeleri seçelim. Anlatmak istediğimiz konuyu en uygun, en doğru kelimelerle anlatalım. Bize emanet edilen bu mirası koruyalım. Türkçemizi yabancı kelimelerle kirletmeyelim. İş yerlerine verilen isimleri Türkçe seçelim. Unutmayalım ki dil kirliği, gönül kirliliğidir. Türkçemizi kirletmeyelim, ona sahip çıkalım" dedi.
    Konuşmaların ardından Gülen Yüzler öğrencileri Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekmek için vatandaşlara broşür dağıttı.

 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye