TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARI KAYSERİ´DE

TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARI KAYSERİ´DE

TÜRKIYE Odalar ve Borsalar Birli¬ği (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığı´nın işbirliği ile Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe ko¬nuşan girişimciler, Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesi amacıyla bazı il

Türkçe´nin ticaret dili haline gel­mesi için yapılan proje kapsamın­da 2005 yılından bu yana Türk­çe konuşan genç girişimcileri kü­çük ve orta ölçekli işletme sahipleri Türkiye´ye ziyaret gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Kayseri´ye gelen yabancı girişimciler ilk olarak Kay­serili işadamları ile biraraya geldi.

 

Proje hakkında gazetecilere bilgi ve­ren Türkçe Konuşan Yabancı Gi­rişimciler Program Koordinatörü Birsen Karaloğlu, proje kapsamın­da bugüne kadar 450´nin üzerinde iş kadını ve iş adamının Türkiye´ye geldiğini söyleyerek, ?Biz bugün bu­rada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin iş adamları heyetini Kay­seri İle buluşturmak için bulunu­yoruz. Ticaret Borsası Kayseri Baş­kanı Şaban Ünlü ve borsamızın de­ğerli yöneticileri pazar günü bir ça­lışma yemeği düzenleyerek bizim bu seyahatimize ev sahipliği yapı­yor. Kendisine çok teşekkür ediyo­ruz. TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2005 yılından bu yana Türkçe konuşan genç giri­şimcileri küçük ve orta ölçekli işlet­me sahiplerini Türkiye´ye getirmek­te. Bu program kapsamında Anka­ra ve İstanbul´daki sanayi ve ticaret odaları ziyaret edilmekte, açık olan fuarlar gezdirilmekte, ikili iş gö­rüşmeleri yaptırılmakta, kamu ku­rum ve kuruluşları ile de mutlaka tanıştırılmaktadır. Kimlerin gelece­ğini her ülkedeki Türkiye büyükel­çiliğindeki ticari ataşeler seçmek­tedir. Türkçe öğrenmeye gayret et­miş olan bu kardeşlerimize 6 yıldır böyle bir ev sahipliği yapmaktayız. 21 ülkeden ve 4 özerk bölgeden 42 iş adamı Ankara´ya gelmiştir. 4´ü ile Ankara´da vedalaştık 38 iş kadını ve iş adamı ile Kayseri´deyiz. Sabah Nevşehir Ticaret Borsası´nın iş gö­rüşmesindeydik. Bugün borsamızın bu ziyaretine gelmeden önce de Ti­caretin ilk kurulduğu bilindiği Ka­niş Karum kazılarını gezdik. Şaban Ünlü, bizi bu yemekte bir araya ge­tirdiği için kendisine teşekkür edi­yoruz? diye konuştu.

 

Karaoğlu´ndan sonra söz alan Kay­seri Ticaret Borsası Başkanı Şa­ban Ünlü ise yapılan bu program ile ticari ilişkilerin gelişeceğini be­lirterek, ?Türkiye Odalar Birliği­nin dış ilişkiler koordine kurulu ta­rafından tertiplenmiş olan bu ge­zide iş adamlarımız Kayseri´ye gel­diler. Hem yemek hem iş görüşme­si yapıyoruz. Dış devletlerden ta­vuk isteyen meyve suyu isteyen, un isteyen yumurta isteyen iş adamla­rı ile bizimde Kayseri´de yurt dışına bu ürünleri göndermek isteyen tüc­carlarımızla aynı masaya oturttur­duk. Burada anlaşacaklara anlaş­tıkları takdirde dışarıya ihracat sağ­lanacak. Bu ziyaretin Kayseri tica­reti adına faydalı olacağına inanıyo­rum? dedi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı