TÜRK-BÜRO-SEN ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELŞENK BIRAKTI

TÜRK-BÜRO-SEN ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELŞENK BIRAKTI

Türk-Büro-Sen Kayseri Şubesi, Adliye çalışanlarının adaletsiz biçimde görev yerlerinin değiştirildiğini iddia ederek, Adliye önünde siyah çelenk bıraktı.

Burada basın açıklaması yapan Türk-Büro-Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner, Türk-Kamu-Sen mensupları olarak, adalet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti. Kayseri Adliyesi çalışanlarının adaletsiz biçimde görev yerlerinin değiştirildiğini savunan Öner, “Bugün Kayseri Adliyemizde öyle bir noktaya gelindi ki, Adalet Komisyonu tarafından daha önce hiç şahit olmadığımız bir şekilde, kendi istekleri dışında yüzlerce Adliye çalışanlarımızın görev yerleri değiştirildi. Sendika olarak bu değişikliklerin kamu yararı gözetilmeden, objektif kriterlere dayandırılmadan yapıldığını ve birçok Adliye çalışanlarımızın mağdur edildiğini dile getirip düzeltilmesini talep ettik, bu talebimiz dikkate alınmadığın gibi adeta, ‘Bunları söyleyen siz misiniz?’ dercesine Adliye Sendika temsilcimizin, Adliye çalışan kayseri Şube Başkan Yardımcımızın Yahyalı ilçesine tayini çıkartıldı.” diye konuştu.
Öner, Adalet Komisyonu tarafından yapılan ve ‘haksız’ olarak niteledikleri bu uygulamaları kabul etmeyeceklerini ve sendika olarak tepkisiz kalmayacaklarını dile getirdi. Bu durumun Türk adaletine olan inançlarını yine de zedelemediğini ifade eden Öner, “Yasalar ve hukuk içerisinde kalarak, gerek hukuki girişimlerimiz, gerekse demokratik tepkilerimizi, yapılan haksızlık giderilinceye kadar sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
Açıklamanın ardından Türk-Büro-Sen üyeleri Adliye önüne siyah çelenk bıraktı.


yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”