TÜRK SOYDAŞLAR TALASLI ÇOCUKLARI COŞTURDU

TÜRK SOYDAŞLAR TALASLI ÇOCUKLARI COŞTURDU

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'ye gelen Türk akraba ve soydaş toplulukları, Talaslı çocuklara unutulmayacak bir nevruz gösterisi yaşattı. Kırgızistan'dan Azerbaycan'a, Kazakistan'dan Dağıstan'a kadar 10 Türki cumhuriy

Talas Spor Salonunda Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen şenliğe Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın yanı sıra eşi Aynur Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Folklor ekiplerinin yöresel gösterileri ve seslendirilen şarkılar, salonu dolduran çocukları mest etti. Kırgızistanlı bir sanatçının 'Eski Dostlar' şarkısını seslendirmesi salonda büyük alkış aldı. Çocuklar şarkıya bulundukları yerden eşlik etti.

Şenlikte konuşan TDBB Başkan Yardımcısı ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, birçok program yaptıklarını ancak bugün ki gibi sıcak, candan, sevgi dolu bir program gerçek-leşmediğini söyledi. Başkan Yıldırım, yıllardan beri Türk kardeşlerle kavuşmayı hayal ettikleri-ni belirterek, "Bizim soydaşlarımıza, kardeşlerimize özlemimiz çok büyüktü. Ama artık Allah'a şükür her birimizin eli diğerine ulaştı." dedi. Başkan Yıldırım, bu buluşmayı sağlayan TÜRKSOY'a teşekkür ederken, "Şimdi gün, kardeşlerle birleşip, sarılıp yarınlara daha güvenli bakmanın günü. Bu programı çocuklarımıza Türk dünyasının ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermek, hafızalarında yer etmesi için düzenledik." diye konuştu. Nevruzun Türklerin bin-lerce yıllık geleneği olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Birileri nevruzu yıllar yılı teröre alet etti, istismar etti. Bu bayram Türk coğrafyasının bayramı. Keşke nevruzda bayramlar ol-sa. Birliğimizi kardeşliğimizi daha çok pekiştirebilsek." ifadesini kullandı.

TÜRKSOY Temsilcisi Askar Turganbayev ise, amaçlarının Türk dünyasını birbirleriyle kaynaştırıp, nevruzun bütün Türklerin ortak bayramı olduğunu bildirmek olarak ifade etti.
Türk soydaşların gerçekleştirdiği nevruz şenliği, konuklara çiçek verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.




‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti