TÜRK POLİS TEŞKİLATI 169. YAŞINI KUTLUYOR

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 169. YAŞINI KUTLUYOR

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları kapsamında polis şehitliği ziyaret edilerek şehit polisler için dua edildi. Etkinlikler kapsamında daha sonra cumhuriyet meydanında kurulan stantlar gezildi. polis ekipleri etkinliği bir kapkaç va

Türk polis teşkilatının 169. Kuruluş yıl dönümü   kutlanmaya başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak polis şehitliği ziyaret edilerek şehit polisler için dua edildi. Şehitlikteki tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Şehitlik Defteri`ne duygularını dile getiriken “Vatan sevgisinin zamanla ve mekanla değil, yurdun dört bir yanında vazife uğruna gerekirse canını feda etmekle olduğunu hafızamıza kazırcasına  görevinizin başında şehadete yürüdünüz. Aziz hatıranızı hürmetle yad ediyoruz. Makamınız cennet, ruhunuz şad olsun” diye konuştu.                                      

Aydın’ın konuşmasının ardından Kur`an-ı Kerim okunarak dualar edildi.                                        

Şehit mezarlarına karanfil bırakıLIP,  şehit yakınlarına başsağlığı dilenmesi ile  etkinliklerin ilk bölümü olan  şehitlik ziyareti  tamamlandı Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda vatandaşı bilgilendirme maksatlı kurulan   Stand ve Polis Sergisinin Açılışı yine  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve çalışma arkadaşları tarafından  gerçekleştirildi.

 

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın açılışta gerçekleştirdiği  konuşmasında "Burada öne çıkarmış olduğumuz en önemli tema trafiktir kazaları....  Kazalar  ülkemizin ortak sorunudur. 2013 yılında ilimizde trafik kazalarında 149 vatandaşımızı kaybettik toplam yaralı sayısı 6500 bunların içerisinde kritik önem arz eden ve tedavisi devam eden vatandaşlarımız var yine 2014 yılı bugüne kadar 41 vatandaşımızı maalesef trafik kazaların da kaybettik ve ilimiz ülkemizde trafik kazalarının en çok yaşandığı illerden bir tanesidir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Etkinlik alanında gerçekleştirlen ve gerçeğini aratmayan bir diğer etkinlik ise   polis ekiplerinin yapmış olduğu kapkaççılık tatbikatı idi.Tatbikatta kimi polis memurları ayakkabı boyacısı olurken, kimisi de tartıcı ve temizlik görevlisi kılığına girerek kapkaççıyı etkisiz hale getirdiler. Çevredeki bir vatandaş ise olayı gerçek sanıp kapkaççıyı çantasıyla vurarak durdurmaya çalıştı.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor