TÜRK - RUS DOTLUĞUNU GÜÇLENDİRDİ

TÜRK - RUS  DOTLUĞUNU GÜÇLENDİRDİ

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Olimprus’ Rusça Olimpiyatlarında söylediği ‘Katyuşa’ adlı Rus savaş şarkısı ile genel yetenek şarkı kategorisinde birinci olan Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. Sınıf öğrenc

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi yüksek himayelerinde Türk - Rus Kültür Vakfı ve Moskova RUDN Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye çapında düzenlenen ‘Olimprus’ adlı Rus Dili Olimpiyatı’nda iki bin üniversite öğrencisi arasından genel yetenek şarkı kategorisinde birinci olan Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi Tuğçe Melike Kalebaşı, söylediği ‘Katyuşa’ adlı şarkı ile Türk-Rus kültürel ilişkisinin pekişmesine katkı sağladı…

 

Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi Tuğçe Melike Kalebaşı haber ekibimizle yaptığı söyleşide  küçüklükten beri yabancı dile ilgisinin olduğun vurgulayarak “Kız meslek lisesinden mezun olduktan sonra yabancı dil bölümü okumayı karar verdim. Sonra Üniversite tercihlerimde Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünü yazdım. Ve kazandım” ifadesini kullandı.

 

Haber ekibimize yarışmaya katılma süreci hakkında da bilgi veren Kalebaşı, “ hocalarımızın yönlendirilmesiyle yarışmaya katıldım. Yarışma İstanbul’da düzenlendi. Genel kültür, genel yetenek, kısa film ve dil bilgisi olmak üzere dört dalda düzenlendi. Ben de yarışmaya  genel yetenek şarkı kategorisinden katıldım. Rusya kültürüne ait ‘Katyuşa’ şarkısını söyledim. ‘Katyuşa’ kelimesinin birçok anlamı var. Hem bir Rus bayan ismin kısaltması hem de roket atarın çıkardığı sesden dolayı verilen bir isimdir. Ama şarkı genel itibariyle savaş sürecini anlatıyor. Şarkı, savaş da sevgilisinden mektup bekleyen küçük kızı ‘katyuşa’yı anlatıyor. Yarışmaya katıldım ama profesyonel değildim. Yarışma da birinci olunca çok mutlu oldum. Gerçekten çok güzeldi. Hala yine heyecanım devam ediyor. Yarışmaya herkesin katılmasını istiyorum. İnşallah derecem diğer arkadaşlara teşvik olmuştur ” dedi.

 

Yarışmaya 2 bin kişinin başvurduğunu belirten Kalebaşı, Türkiye’nin farklı illerinde bulunan üniversitelerden öğrencilerin katıldığını ifade ederek, “ finale 140 öğrenci hak kazandı. Ve bu 140 öğrenciden 24 kişi birinci seçildi.  Bende genel yetenek şarkı kategorisinde birinci oldum ve Ödül olarak, Moskova da iki hafta dil okulu, bir yıllık ünlü bir Rus Gazetesinin aboneliğini, Altın madalya ve katılım belgeleri aldım” diye konuştu.

 

Kalebaşı, “bu sene yarışma Türkiye’de ilk defa düzenlendi. Yarışmada birinci olduktan sonra Rusya’nın çok ilgisini çektim. Çünkü; Rusya’nın önemli isimlerden birçok telefon aldım. Rusya’nın birçok televizyon gazeteye röportaj yaptım. Özellikle bir bayan muhabirin bana  ‘Rusya da çok bilindiğimi’ söyledi. Rusya’ya daha gitmeden tanınıyorum. Çok güzel bir duygu. Gerçekten Türk-Rus kültürü ilişkisinde pekiştirdiğime inanıyorum” diye konuştu.



“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek