?TÜRK TİCARET MERKEZLERİ? KONFERANSI DÜZENLENDİ

?TÜRK TİCARET MERKEZLERİ?  KONFERANSI DÜZENLENDİ

NURSAÇAN: ?TÜRKİYE´NİN MARKA OSB´Sİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Türk Ticaret Merkezleri Konferansı´nda yaptığı konuşmada, "2023 ve daha sonraki yıllara ait hedeflere ulaşmak için birliği güce, gücü kalkınmaya dönüştürme zamanıdır? dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve TİM A.Ş. işbirliği ile ? Kayseri OSB´de Üretilen Ürünlerin, Hedef Pazarlarda 365 Gün Sergilenebileceği Sergi Alanlarının ve Depoların Kurulmasına Yönelik ?Türk Ticaret Merkezleri ? konulu bir konferans düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansın açılış konuşmasını, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yaptı.

Nursaçan konuşmasında;

?Kayseri OSB olarak, ülkemize yeni değerler katmaya, Türkiye´nin ?MARKA OSB? si olmaya devam ediyoruz.

Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmak gerekmektedir.

Bu sebeple; Dünya´ya açılacak yeni markalar için hep birlikte hamleler yapmalıyız. Başarıların hep birlikte ve uyum içinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz. Daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, daha çok terleyerek, ülkelerimizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir durumdur.  

Günümüzde yükselen değerlerden biri de güç bağlantılarıdır. Artık, kendi içime kapanayım, kendi yağımda kavrulayım dönemi bitmiştir.

Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmamız  gerekmektedir.

Küresel düşünmek, dünyayı bir pazar olarak algılamaktır. Türkiye´nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, değişen rekabet koşullarına ve ihtiyaca uygun olarak ihracatın gelişmesine imkân sağlamak amacıyla Türkiye Ticaret Merkezleri projesi 2017 yılı içerisinde ilk kez hayata geçirilmiştir.

Türkiye Ticaret Merkezleri, İşbirliği Kuruluşlarının üyelerinden gelen talepler doğrultusunda mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, içerisinde yer alan firmalara hukuki, mali ve danışmanlık hizmetlerinin sunulduğu merkezlerdir.

İhracata dayalı strateji, ülkelerin serbest ticaret koşullarında karşılaştırmalı üstünlüğe sahip oldukları alanlarda üretim yapmalarını öngörmektedir. Bir başka deyişle, tüm sanayiler değil, ancak gelişme potansiyeline sahip olanlar özendirilmeye çalışılmalıdır.

Tüm bu koşulların eşgüdümlü biçimde sağlanabilmesi için, yani beraber çalışabilecek ortak bir akıl varsa, başarı ve kalkınma peşi sıra gelecektir. Geleceğimizi gölgeleyen, yaşama sevincimizi ve onurumuzu zedeleyen sorunlar çözümsüz değildir.

Sorunlarımızı cesaretle çözmek, ya da çözüyormuş gibi görünüp ertelemek arasında tercih yapmalıyız. 2023 ve daha sonraki yıllara ait hedeflere ulaşmak için; Birliği güce, Gücü Kalkınmaya dönüştürme zamanıdır.

Önemli gördüğümüz bu konferansın girişimcilerimiz için yararlı olacağı inancıyla, hayırlara vesile olmasını diliyorum.? Dedi.

Daha sonra, TİM Tanıtım Organizasyon İç ve Dış Ticaret A.Ş. Bölge Koordinatörü Anıl Özer ve ilgili Uzman tarafından;

?Türkiye Ticaret Merkezleri Projesi? kapsamında, Türkiye´de sınai ve ticari veya ticari faaliyet gösteren şirketler ile, üyelerinin yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım, marka tescil giderleri ve ürün ticareti yapmak amacıyla açılan birimlere ilişkin kira giderleri, ?Türkiye Ticaret Merkezleri? ne ilişkin giderlerin bir kısmının desteklenmesine dair uygulama ve yönetim sistemi,  bu merkezlerin işletim ve lojistik, istihdam, tanıtım, proje ve destek aşamaları, başvuru süreçleri ve bu süreçlerin sonlandırılması, özellikle de Kayseri OSB´de yer alan firmalarla ortak işbirliği imkanlarının ne şekilde yerine getirileceğine dair detaylı bilgiler verildi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları