TÜRK EĞİTİM SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI BENLİ,

TÜRK EĞİTİM SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI BENLİ,

"AYRIMCILIĞA DAVETİYE ÇIKARAN MÜLAKATLARA SON VERİLMELİ? ...

  Türk Eğitim-Sen 1 No´lu Şube Başkanı Ali Benli, 3-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen okul müdürlüğü, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı mülakatları ile ilgili olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğüne yazdıkları detaylı bilgi talebine yanıt verilmemesini eleştirdi. Benli, Ayrımcılığa davetiye çıkaran mülakatlara son verilmeli? diye konuştu.

Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Benli,   Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nden; acele ve günlüdür ibareli- mülakat sonuçlarıyla ilgili olmak üzere -detaylı bilgi talebinde bulunduklarını ancak üzerinden geçen zamana rağmen kendilerine herhangi bir yanıt verilmediğini iddia ederek şöyle konuştu.

Yönetici atamalarına esas olmak üzere-değişen yönetmelik gereği-İlimizde de 03 Temmuz 2017/21 Temmuz 2017 tarihleri arasında; okul müdürlüğü,müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı için  mülakat  yapıldı.Mülakat sonuçları ise 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü açıklandı.

      Sorumlu sendikacılık anlayışımızın gereği olarak-detaylı bilgilere ulaşmadan-basın açıklaması ya da basın toplantısı yapmak istemedik.Çünkü; ? bilgi kirliliğine fırsat vermeyelim,kamuoyunu doğru bilgilendirelim? istedik. Bunun için de 26.07.2017 tarih ve 2017.030/68 sayılı yazı ile Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nden; acele ve günlüdür ibareli- mülakat sonuçlarıyla ilgili olmak üzere -detaylı bilgi talebinde bulunduk     Bugün, 10 Ağustos 2017. Şu ana kadar Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nden; yukarıda tarih ve sayısını verdiğimiz yazımıza-olumlu ya da olumsuz-hiç bir cevap alamadık. Biz inanıyoruz ki toplum doğru bilgilendirilir, adalet tesis eder,kul hakkı gaspları olmazsa kargaşa ve huzursuzluk olmaz.

      Mülakat sonuçları açıklandıktan hemen sonra, malûm sendikanın şube başkanının basına yansıyan açıklamalarını okuyunca, şu soruların mutlaka sorulması gerektiğini düşündük:

Bizler;Devletin anayasa,yasalar ve yönetmeliklerle yönetildiğini biliriz. ?Milli Eğitim Bakanlığı´nın hayati öneme sahip kadrolarına idareci seçmekle görevlendirilen komisyonlarda teamüllere aykırı davranılmıştır.? İfadesini anlamakta güçlük çektik. Bu ifade; ?Komisyonlar oluşurken benim taleplerim karşılanmadı.?demenin bir başka yolu mu?

 ?Komisyon;birilerinin listesine,tanımadığı insanlara sipariş puanlar mı vermiştir??, ?Belirlenen adaylara,soruların cevaplarının önceden verildiği?, iddiaları; mutlaka araştırılmalı,üzerine gidilmeli,iddia sahibi;savunduklarını,?ispat etmeye davet? edilmelidir.Aksi taktirde; Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü şaibeden kurtulamayacaktır.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor