TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ´NDEN AGÜ´YE ZİYARET

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ´NDEN AGÜ´YE ZİYARET

İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) arasında işbirliği görüşmelerinde bulunuldu.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Alman Tarafı Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, AGÜ´yü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Sümer Kampüsü Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıda, her iki üniversite arasında işbirliği görüşmeleri yapıldı.

Toplantıda konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk-Alman Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi´nin ortak yanlarının olduğunu ve çeşitli alanlarda işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, ?Türk Alman Üniversitesi´nin Türkiye´ye yeni bir açılımı var. Yeni bir, sunmuş olduğu yüksek öğretim modeli var. AGÜ´nün de kendine has bir modeli var. Yeni nesil üniversitelerin öncüsüyüz dediğimiz ve bunun altını doldurmak için çalıştığımız, eğitim ve araştırma misyonlarımızın harmanladığımız, toplumsal katkıyı en üst seviyede maksimize etmeye çalıştığımız bir yapımız var. Tüm bu özgün unsurlar bizi birbirimize yaklaştırdı? diye konuştu.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise her iki üniversitenin de yeni kurulan üniversiteler olduğunu belirterek, iki üniversitenin de farklı misyonlar üstlendiğini söyledi.

Toplantıda AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz yaptığı sunumla üniversitenin akademik yapısını, elde ettiği başarıları, misyonunu ve vizyonunu anlattı.

Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz da bir sunum yaparak AGÜ´nün eğitim modelini ve diğer üniversitelerden farklı olan uygulamaları anlattı.

Türk-Alman Üniversitesi Alman Tarafı Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç da yaptığı sunumda, kendi üniversiteleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda daha sonra hangi konularda yapılabileceği huşularında görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıya AGÜ´den Rektör Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve bazı öğretim üyeleri de katıldı.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Alman Tarafı Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, Sümer Kampüsü´nü de gezerek, laboratuvarları, derslikleri ve diğer eğitim alanlarını yerinde inceledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı