TURİZMCİLER VE GAZETECİLER

TURİZMCİLER VE GAZETECİLER

KAYSERİ´Yİ KEŞFEDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 4 günlük Kayseri´yi Keşfet programı kapsamında Türkiye´nin en önemli acenteleri ve Hürriyet gazetesi yazarları Kayseri´ye geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´yi ekonomik anlamda da büyütmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

 
Tur operatörlerinin yöneticileriyle Hürriyet Gazetesi yazarları Erkilet Havaalanı´nda karşılandıktan sonra ilk olarak Kayseri Mahallesi´ni gezdiler. Kayseri´yi Keşfet programına katılan misafirler tarihi Kayseri evlerine hayran kaldılar. Turizmciler ve gazeteciler Kayseri Mahallesi´ndeki Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nın derslerini de takip ettiler. Misafirler Kayseri Mahallesi´ni gezerken Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ekipleri de konser verdi.
Turizmci ve gazetecilerin bir sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Üniversitesi Müzesi ve Kütüphanesi oldu. Müze ve kütüphaneyi gezen turizm ve gazeteciler için Talas Erguvan tesislerinde bir yemek verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, misafirleri karşılayarak tek tek hoş geldiniz dedi. Başkan Çelik, yemekte tüm masaları gezerek misafirlerle yakından ilgilendi.


Turizmciler ve gazeteciler için verilen yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ilçe belediye başkanları, turizm acenteleri ve Hürriyet gazetesi yazarları katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada yaptığı konuşmada klasik belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirtti ve bunların yanında bu şehri ekonomik olarak büyütmek için de gayret gösterdiklerini söyledi. Bu anlamda özel sektörün her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, yapılacak yatırımlara destek verdiklerini kaydetti. Kayseri´nin bölgesel anlamda cazibe merkezi olduğunu da vurgulayan Başkan Çelik, ?Her konuda çok güzel bir şehrimiz var; ancak tanıtımda hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu nedenle Kayseri Tanıtım Grubu kurduk. Önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonra adım adım tanıtımları yapacağız. Turizmde de çok iyiyiz. Erciyes gibi önemli bir değerimiz var. Bu değerimizin bilinmesini istiyoruz. Turizmcilerimiz ve gazetecilerimizin gördüklerini anlatmaları yeterli. Pek çok güzellik görünce anlaşılıyor? dedi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bir konuşma yaparak Türkiye´nin dünyanın en büyük arşivi, en büyük kütüphanesi ve en büyük açık hava müzesi olduğunu belirtti; ancak tanıtımda yetersiz kalındığını söyledi.


Hürriyet Gazetesi yazarlarından Sefer Levent de konuşmasında Kayseri´de anlatacak ve görecek çok güzelliğin olduğunu belirterek Hürriyet aracılığı ile Kayseri´yi anlatacaklarını dile getirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında tarihin ve tarihi eserlerin ve tarihin korunmasının önemini vurguladı. Kayseri ve Erciyes konusunda bilgiler veren Bakan Özhaseki, Erciyes´te yapılan yatırımların geçmişini anlattı ve bugünkü durumuna nasıl geldiği hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bakan Özhaseki´ye TÜRSAB´ın 45´inci yılına özel hazırlatılan plaketi takdim etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı