TURİZM HAFTASI KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

TURİZM HAFTASI KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ TAYMUŞ: KAYSERİ TURİZM´İN GELİŞMESİ ADINA EN ÇOK ÇABA GÖSTEREN İLDİR

Turizm Haftası türlü etkinliklerle yurt genelinde kutlanmaya devam ederken haber ekibimizin ?Kayseri Nasıl Turizm Şehri Olur´ sorusunu cevaplayan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, 81 il içerinde Turizm Sektörü´nün gelişmesi için en çok çaba sarf eden şehirlerden birinin Kayseri olduğuna dikkat çekerek ?Bütün bu faaliyetler küçük katkılarla kartopu gibi büyüyerek ilimizi ilerde turizm şehri olması için katkı veriyor. Bütün bu çabalar, emek boşa gitmez. Mutlaka bir sonuç verir ve ilimiz kısa bir süre içerisin de çok hızlı gelişim gösterir kanaatindeyim? Bu çabalar sonucu mutlaka Kayseri sanayi ve ticaret şehri kimliğinin yanında bir de turizm şehri kimliği kazanacağına inanıyorum?? değerlendirmesinde bulundu.

Haber ekibimizin ?Kayseri Nasıl Turizm Şehri Olur´ sorusunu cevaplayan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş 81 il içerinde Turizm Sektörü´nün gelişmesi için en çok çaba sarf eden şehirlerden birinin Kayseri olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti? ? Kayseri gerçekten de 81 il içerisin de baktığımız da turizm sektörünün gelişmesi için en fazla çaba sarf eden şehirler den bir tanesi? Bakanlığımız başta olmak üzere, Valiliğimiz, Yerel Yönetimlerimiz Turizm Yatırımcıları ? Yöneticileri, İl Müdürlüğümüz hepsinin bir çabası var.Büyükşehir Belediye Başkanımız, Melikgazi, Kocasinan Belediye başkanlarımız ve tüm ilçe belediye başkanlarımız herkes turizmde bir çaba içerisinde? Çok güzel projeler hayata geçiriliyor, uygulanıyor? Sürekli tanıtımlara katılıyor, ilimizi tanıtıyoruz. Bir yerlerde restorasyonlar yapılıyor tarihi doku gün yüzüne çıkartılıyor? Bütün bu faaliyetler küçük katkılarla kar topu gibi büyüyerek ilimizi ilerde turizm şehri olması için katkı veriyor? Bütün bu çabalar, emek boşa gitmez. Mutlaka bir sonuç verir ve ilimiz kısa bir süre içerisin de       çok hızlı gelişim gösterir kanaatindeyim? Yine aynı şekilde ilimizde hizmet sektörü çok hızlı bir gelişim gösteriyor? Yeni oteller, restoranılar yapılıyor. Bu çabalar sonucu mutlaka Kayseri sanayi ve ticaret şehri kimliğinin yanında bir de turizm şehri kimliği kazanacağına inanıyorum?

İlimizdeki tarihi taşınmazlara bakanlığımız çok önem veriyor. Talas´ta İncesu´da Develi´de merkezde onlarca tarihi kültürel varlığı bakanlığımız bütçesinden restorasyonlarını yaptık. Ayrıca bakanlığımız şehrin sosyo kültürel hayatının gelişmesi için yine köylerde, ilçelerde yapılan festivallere maddi manevi katkılar sağlıyor. Bizlerde müdürlük olarak festivallere katılım sağlıyoruz, destekliyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda Kayseri en çok festival yapılan şehirlerden biri haline geldi.Kamuoyununda bildiği gibi Erciyes dağı kış turizmi merkezi haline geldi. Erciyes´de oteller, ulaşım, konaklama ve yeme içme açısından alt yapı eksikliği vardı. Belediyemizin katkılarıyla master planıyla Erciyes kış turizminin başkenti hale geldi. Bu yıl ilimize yurt dışından 20 bine yakın turist geldi ve bunların çoğu kayak yapma amacıyla Erciyes´i tercih ettiler.?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor