TURAN OCAĞI ATLI SPOR KULÜBÜ

TURAN OCAĞI ATLI SPOR KULÜBÜ

ATLARINI ?PATELLA AMELİYATI´ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTURUYOR

Turan Ocağı Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Çifçi Doru At Çiftliği´nde düzenlenen etkinlikle kulüp çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çifçi kulüp olarak Türkiye bir ilki gerçekleştirip, sakatlanan atları ?Patella Ameliyatı´ yaptırarak sağlıklarına kavuşturduklarını vurguladı. Çiftçi at binme alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğinin de altını çizdi.

Doru At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soygüllücü´nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine Ak Parti Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Talas Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Melikgazi Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile Turan Ocağı Atlı Spor Kulübü Derneği Kurucuları Ahmet Karahasanoğlu ve Enes Özhaseki iştirak etti.

Faaliyetlerini Doru At Çifliği´nde devam ettiren Turan Ocağı Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Çifçi´de kulüp çalışmaları hakkında davetlilere bilgi verdi? Çiftçi Türkiye´de bir ilk gerçekleştirerek sakatlanan atlara Patella Ameliyatı´ yaptırarak sağlıklarına kavuşturdukların vurgulayarak şunları kaydetti:

?Turan Ocağı Atlı Spor Kulübü Derneği´ni kurduk. Doru At Çiftliği´nde atlarımız bulunmakta, burası bize ev sahipliği yapıyor. Bu derneği kurmaktaki amacımız, öncelikle 5 bin yıllık Türk toplumundan başlayan atı ehlileştirmek, ata binme eylemini yaşatmak, bizden sonraki nesillere bunu taşıyabilmek ve etrafımızda sevdiklerimizle sosyal aktivite yapabilmek ve resmi müsabakalara katılarak ilimizi temsil etmektir. Geçtiğimiz yıl dernek kuruluşumuzun hemen akabinde Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin tanıtım günlerine iştirak ettik. Tüm ekibimiz, atalarımı ve ayrıca Antalya ?dan okçuluk hocalarımızın teşrifiyle katıldığımız etkinlik ilimiz kamuoyunda takdirle karşılandı ve bizleri motive etti. Bu çiftlikte iki ayrı kulübümüz var. Kayseri Sancağı ve Turan Ocağı Atlı Spor Kulübü bünyesinde 20´ye yakın atımız var. Bunun haricinde yer ve atlı okçuluk aktiviteleri gerçekleştirmekteyiz. Kulüp faaliyetlerimiz arasında tanıtım amaçlı üniversite öğrencilerimizle bir araya gelerek kahvaltı etkinliğimiz bulunmakta, ayrıca isteyen öğrencilere ata binme eğitimleri veriyoruz. Kulübümüzde Türkiye´de bir ilk gerçekleştirerek sakatlanan atlarımızı Eskişehir Veterinerlik Fakültesi ile Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi işbirliğinde yaptığımız görüşmeler sonucunda ?Patella Ameliyatı´ başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Endürlük Bölgesi ata binmek içinde oldukça uygun burada ayrıca patika yollardan Erciyes´e kadar gitme olanağı var.?

Talas Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Melikgazi Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu´da Talas´ta gerçekleştirilen 360 projesi kapsamında genişleyen güzergah boyunca at binicilerinin yoğunlaştığına dikkat çekerek ? At biniciliğinin sağlıklı olduğunu biliyoruz inşallah temennimiz at biniciliği yurt dışında olduğu gibi daha profesyonel yapılması, bu bağlamda Büyükşehir belediyemizin harikalar diyarında projesi var hayata geçtiğinde hem okçuluk, hem de binicilik daha büyük mesafe alacaktır. ? değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer´de iki ayrı derneğin burada faaliyet göstermesinden duyduğu memnuniyeti diye getirerek ?Bizler sizi canı gönülden destekliyoruz. Yapacağınız faaliyetlerde her zaman destekçiniz olmaya hazırız? ifadesini kullandı?

Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız´da Kayseri´nin Büyükşehir olması için bütün yönleriyle olması gerektiğini belirterek? Her birimizin hayatı sunileşti. Arabadan iniyoruz, asansöre biniyoruz. Sayılı adımlarla hareket ediyoruz. Oysa atçılık tüm kasların hareket etmesini sağlıyor, biz her yöneyle üzerimize düşen bir şey olursa sizlerin yanındayız. Kayserimiz gerek sanayisi gerekse kültürel yönleriyle bilinmekte bunun yanında atçılığında gelişmesi gerekir? şeklinde konuştu?

Konuşmaların ardından tüm protokol mensupları ok attılar, etkinliğin sonunda kulüp başkanı Mehmet Çifçi´nin Atı Tuğlaşah ile fotoğraf çektirerek etkinliği noktaladılar?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı