TÜMSİAD İÇ ANADOLU BÖLGESİ ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI KAYSERİ’DE YAPILDI

TÜMSİAD İÇ ANADOLU BÖLGESİ ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI KAYSERİ’DE YAPILDI

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İç Anadolu Bölgesi Şube Başkanları toplantısı yapıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, TÜMSİAD İç Anadolu Bölgesi Başkanı Abdülkadir Yıldız, TÜMSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Nusret Uğurlu, TÜMSİAD Ankara, Kar

Açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Nusret Uğurlu, “İç Anadolu Bölgesi Şube Başkanları Kayserimize geldi. Toplantımızın şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Başkanlarımız buraya geldiler onları hemen yollamayacağız. Kayseriliyiz onlara Kayseri’nin reklamlarını yapıp, Erciyes Mastır projelerini anlatmamız lazım. Yarın kısmet olursa inşallah misafirlerimize Kayseri’nin pastırma ve sucuğunu tanıtacağız” diye konuştu.
TÜMSİAD İç Anadolu Bölgesi Başkanı Abdülkadir Yıldız ise, “İkincisini düzenlediğimiz TÜMSİAD İç Anadolu Bölge toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi TÜMİSAD 2005 yılında kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşu. 2005 yılından bu tarihe kadar Türkiye’de 52 yurt içi ve 6 yurt dışı şube sayısına ulaşmış bulunuyoruz. Sadece yurtiçinde 13 bin üye gibi bir ciddi rakamı bünyemizde bulunduruyoruz. Dolaysıyla dernek olarak bizim ileriye dönük hedeflerimiz ülkemizin koymuş olduğu 2023 vizyonuyla alakalı paralel yönde çalışmalar olmasını gerektiriyor. Bizlerde çalışmalarımızı şubelerimizle ve üyelerimizle bu yönde olacak şekilde planlıyoruz. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat rakamıyla alakalı, TÜMSİAD’ın burada ne yapması gerektiğini ve ne kadar bir pay yüklenmesi gerektiği noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. İstişarelerimizi buna göre yürütüyoruz. 2 yıldır Avrupa ve Türkiye’de 1. olduğumuz Avrupa Birliği KOBİ haftası etkinliklerinde ciddi çalışmalarımız oldu. Bunu devam ettirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık