TÜMKAYDER KAY?GRUP´U ZİYARET ETTİ

TÜMKAYDER KAY?GRUP´U ZİYARET ETTİ

Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği´nin yeni yönetimi medya grubumuzu ziyaret ederek faaliyetlerine destek talep ettiler?

Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Genel Başkanı Muhammed Ali Temel, Genel Başkan Yardımcısı Burhan Topuz, Genel Sekreter İlhan Şen ve Kayseri Temsilcisi Hasan Büyüktatar´dan oluşan heyet   medya grubumuzu  ziyaret etti?   Kay ?Grup  Genel Yayın Yönetmeni  Veli  Altınkaya tarafından  ağırlanan TÜMKAY- DER ekibi adına ziyarete  dair değerlendirmede  bulunan Genel Başkan Temel ?Biz İstanbul´daki Kayserililer derneği olarak yaklaşık 60´a yakın derneğimizle çatı kuruluşuz ve Kayserimizin bütün noktalarına dernek olarak ulaşabiliyoruz. İstanbul´da yaklaşık 170 bin hemşerimiz yaşıyor. Bu da bizim için oradaki hemşerilerimizin birlik beraberlik aşamasında derneğimizin faaliyetleriyle ilgili hemşerilerimize ulaşma noktasında bize bir görev üslendiriyor. Bizde dernekler olarak şehrimizi İstanbul´da en iyi şekilde nasıl temsil edebiliriz noktasında, kültürel anlamda Kayseri kültürünü İstanbul´da nasıl yaşatabiliriz, hemşerilerimizi birlik beraberlik noktasında nasıl bir araya getirebiliriz, bunların çabası içerisindeyiz. Bunu da yaparken her yıl İstanbul´da Mantı Festivali düzenliyoruz. Bunun yanında her yıl mutlaka Sucuk Festivali düzenliyoruz. Çok sayıda katılımcının iştirak ettiği festivallerimiz gerçekleşiyor. Bundan sonrası amacımız da Kayserimizi, Kayseri´ye nasıl bir katkı sunabiliriz çabasındayız. Örneğin Erciyes projemizde Büyükşehir Belediyemiz çok ciddi yatırımlar yaptı. Erciyes´i nasıl tanıtabiliriz, Kayseri´ye daha fazla turisti nasıl getirebiliriz, hedeflerimizinden bazıları da bunlar. Kayseri kültürünü, yaşam şeklini, dışarıdan insanlar buraya geldiğinde neler bulacak, neler görecek bunları tanıtım açısından neler yapabiliriz telaşındayız?  Değerlendirmesinde  bulundu?.

Sözlerinin sonunda eğitim ve cenaze faaliyetleri konusunda da çalışmalarının olduğuna dile getiren Temel, ?İstanbul´da okuyan yaklaşık bin Kayserili öğrencimize burs veriyoruz. Bununla beraber cenaze faaliyetlerinde derneğimizin çalışmaları var. İstanbul´da yaşayıp da vefat eden hemşerilerimizin büyük çoğunluğunun cenazesi Kayseri´ye geliyor. Bu konuda hem cenaze aracı, hem toplu taşıma aracı faaliyetlerimizin içerisindedir. Hemşerilerimizin iyi gününde de kötü gününde de her zaman yanındayız? ifadesini  kullanarak  sözlerini noktaladı?

HABER  :  STJ. SERHAT  ÖLMEZ?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”