TÜM VEKİLLERE SERZENİŞ

TÜM VEKİLLERE SERZENİŞ

CHP İL BAŞKANI AYHAN GÜLSOY’DAN TÜM VEKİLLERE SERZENİŞ "İÇİNİZE SİNİYORSA ALIN BU ZAMLARI!" Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayhan Gülsoy, milletvekili ve emekli milletvekillerine yapılan artışı eleştirdi. Gülsoy, “Üniversite bitirmiş yüz

CHP İL Başkanı Gülsoy, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

"Üniversite bitirmiş yüz binlerce gencimiz, işsizliğin pençesinde kıvranırken; milyonlarca insan, asgari ücretle evini geçindirmeye çalışırken; on milyondan fazla emekli, üç kuruş zamla susturulurken; taşeron firmalar insanları köle gibi sömürürken; hak isteyen işçiler, memurlar coplanırken; içinize siniyorsa, alın bu zamları. Tevfik Fikret'in yüz yıl önce söylediği gibi, "Yiyin efendiler yiyin", alın bu zamları!

 

Halkın binbir türlü sıkıntılarla oluşturduğu kıt kaynakları doğru yerlere harcamakla yetkili kılınmış milletvekillerinin, kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman böylesine cömert davranmaları kabul edilemez.. Yurttaşlarımız otuz-kırk yıl çalıştıktan sonra emekli olurken, milletvekillerinin 2 yılda emekli olması bile yeterli olmamış demek ki!

 

Gece yarısı verilen bir önergeyle bu artışı sağlayan her kim olursa olsun; hangi milletvekili, hangi parti olursa olsun, tümüne karşı çıkmalıyız. Bu tutum, en hafif deyimiyle fırsatçılıktır. Bir yetkiyi kendi lehine kullanmaktır. Ak Parti hükümeti emekçilerin karşısında hazineyi savunur görünürken; milletvekili maaşlarını arttırmak söz konusu olunca mirasyedi gibi davranmaktan vazgeçmelidir.

 

TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'in bu zamları savunma biçimi de, hiç kuşku yok ki tarihe geçecektir. Meğer milletvekilleri, seçmenlerin düğünlerine hep altın hediye ediyorlarmış, maaş zamları o nedenle gerekliymiş. Sayın Başkana önerimiz şudur:

 

-Biz, milletvekillerinin düğünlerimize taktığı altınları iade edelim; siz de bu zamları geri çekin!

 

Milletin kendisi yokluk içinde kıvranırken, onun vekilleri bolluk içinde yüzüyorsa; o ülkede işler kötüye gidiyor demektir. Bizden söylemesi...

 

Ak Parti hükümeti ikide bir diline doladığı "kul hakkı" kavramını bir kez daha gözden geçirmek zorundadır. Aksi halde milletin iki eli, iki cihanda da onların yakasını bırakmayacaktır.

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı