TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

?İŞVEREN BES´İ KÖTÜYE KULLANIYOR?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı işverenlerin Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası ?BES  sistemini kötüye kullanarak, işçilerden kesinti yaptığını ancak primleri yatırmadığını belirterek  kamuoyunu  uyardı? Şahin  ayrıca Türkiye´nin  neresinde,  hangi iş kolunda  olursa olsun  kendisinden  bireysel emeklilik sigortası kesilip de ; iş vereni tarafından sigortaya yatırılmayan  bütün çalışanların hakkını savunmaya hazır olduklarını  vurgulayarak mağdurlara  destek sözü verdi?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı işverenlerin Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası ?BES  sistemini kötüye kullanarak, işçilerden kesinti yaptığını ancak primleri yatırmadığını belirterek  kamuoyunu  uyardı?  Sendika  hizmet binasında  medya  mensuplarının  karşısına geçen  Şahin  önceleri   bireysel olarak uygulanan BES´in 2017 yılı Ocak ayı itibariyle zorunlu hale getirildiğini hatırlatıp,  bazı işverenlerin sistemi kötüye kullanarak işçilerden kesinti yaptığını ancak BES primlerini yatırmadığın belirtti?  İşverenlerin bunu yaparken, yaptırım olmayışını kötüye  kullandıklarını  iddia ederek  ?Şirketler, çalışanlardan bireysel emeklilik sigortası primini kesiyorlar, fakat bu kesintiyi anlaştığı sigorta şirketine yatırmıyorlar. Bunun sonucunda tabi ki çalışan mağdur oluyor. İşverenler bireysel emeklilik sigortası yaptıklarını mutlaka işverenlere bildirmeli ve bu bordroda gözükmeli. Daha sonra çalışan, hangi sigortaya ne kadar yatırıldığını görebilmeli. Aslında e-devlet üzerinden görüleceği ifade edildi ancak, henüz alt yapı hazırlanmadığı için çalışanlar bunu e-devlet üzerinden göremiyor? değerlendirmesinde   bulundu?                                  

Tüm-İş Konfederasyonu olarak, söz konusu sorunu yaşayan işçilerin hakkını savunmaya hazır olduklarını vurgulayan  Şahin, ?İşverenler binlerce çalışanının kesintisini, sigorta şirketlerine ve bankalara yatırmayarak menfaat elde etme durumundalar. Bu konuda devletin garantisi olmadığı için bir sıkıntı yaşayacak olan çalışan bir de burada hak kaybına uğruyor. Çalışanın maaşından kesintiler yapılıyor ama sigorta şirketlerine yatırılmıyor. Biz, Tüm-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak, hukuki olarak tüm çalışanların haklarını aramaya ve bunu ihlal eden tüm şirketlere suç duyurusuna bulunmaya hazırız. Sadece bilgilendirilmemiz yeterli. Çalışanın da bunu öğrenmesi için bordrosuna bakıp, hangi sigorta şirketiyle anlaşıldığını sorup ona müracaat edip sigortasının yatırılıp yatırılmadığını öğrenmesi ve yatırılmıyorsa Tüm-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonuna müracaat ederek haklarını aramasını öneriyoruz? ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Şahin sözlerinin sonunda , Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı ve SPK başta olmak üzere, konuyla ilgili denetleme yetkisi bulunan bazı kurumların, denetleme yetkilerini kullanmaları ve işçilerin mağdur edilmesine göz yummamaları çağrısında  bulundu?

HABER  :  S.  KARATOPRAK?



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek