TÜKETİCİLER BİRLİĞİ

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ

YANILTICI REKLAM YAPAN İŞLETMELERE SAVAŞ AÇTI !

Tüketiciler Birliği Genel Merkezi yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir etti. Birlik Genel Başkanı Mahmut Şahin, Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı basın açıklamasında birliğin olduğu illerde, her ayın ikinci Cumartesi günü, ?Yanıltıcı reklam yapan işletmeler´İ teşhir etmeye devam edeceklerini duyurdu?
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ve ekip arkadaşları Cumhuriyet Meydanı´nda kurdukları çadırda bir basın açıklaması yaparak yanıltıcı reklam yapan işletmeleri, fotoğrafları ile birlikte vatandaşa teşhir etti ve bu eylemi her ayın ikinci Cumartesi günü tekrarlayacaklarını duyurarak şöyle konuştu? ?Ticari Reklamlar ve Haksız Uygulamalar Yönetmeliği yürürlükte olmasına ve 6502 sayılı Tüketici Kanunu´nda da yanıltıcı reklamlarla ilgili atıfta bulunulmasına rağmen, uygulamada yönetmeliklerin karşılıklarının söz konusu olmadığını söyledi. Genel Başkan Mahmut Şahin, bu nedenle her ayın ikinci Cumartesi günü, Tüketiciler Birliği´nin bulunduğu illerde, çadır kurarak, ilgili reklamların görselleri ile birlikte yanıltıcı reklam yapan işletmeleri teşhir edeceğiz?
Açıklamasında ?Yanıltıcı Reklamlar´ la ilgili şikayetlerin önünün, bürokrasi ile kapatıldığını ya da zorlaştırıldığınıda iddia eden Şahin, ?Yasa koyucu diyor ki, ya şikayet dilekçenizi elden bakanlığa vereceksiniz; bakanlığa girmenin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz; ya da bunları belgeleyeceksiniz ve mektupla göndereceksiniz. İnternet çağında yaşıyoruz, 4.5 g´ye geçtik diye havalar atıyoruz, oraya bir sayfa açılsa, yanıltıcı reklamlarla ilgili çekilen resimler internet aracılığı ile gönderilebilir. Kolayca bu reklamlar da anında takip edilebilir? ifadesini kullandı?.
Genel Başkan Şahin sözlerini tamamladıktan sonra bu ay teşhir ettikleri reklamlarda, ne şekilde yanıltmaca yapıldığını detaylı olarak medya mensupları ile paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi ve vatandaşlara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu?
HABER: E.KİPMAN



Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi