TÜİK AÇIKLADI!

TÜİK AÇIKLADI!

ORTA ANADOLU´DA EN ÇOK DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI ÖLDÜRÜYOR!

Türkiye İstatistik Kurumu - TÜİK tarafından hazırlanan ?Sayılarla Türkiye´ 2018 istatistiklerine göre, Orta Anadolu olarak bilenen Kayseri, Sivas, Yozgat illerinde görülen ölümlerde birinci sıradaki neden, Türkiye genelinde de olduğu gibi dolaşım sistemi hastalıkları olarak tespit edildi...

Türkiye İstatistik Kurumunca hazırlanan ?Sayılarla Türkiye´ 2018 istatistikî verilerinde ülkemizde illere göre ölüm nedenleri listelendi. Orta Anadolu olarak bilenen Kayseri, Sivas, Yozgat illerinde görülen ölümlerde birinci sıradaki neden tüm yurtta olduğu gibi dolaşım sistemi hastalıkları olarak tespit edilirken; söz konusu verilere göre 2017 yılında Kayseri´de dolaşım sistemi hastalıklarından ölüm oranı yüzde 30.8, Sivas´ta yüzde 42.2, Yozgat´ta ise yüzde 42.3 olarak tespit edildi?

Aynı istatistiklere göre Türkiye ortalamasında da, birinci sırada yer alan dolaşım sistemi hastalıklarının yüzdelik oranı ise 39,7 olarak tespit edildi?

Sayılarla Türkiye´ 2018 istatistikî verilerinde üç ildeki ölüm nedenleri sıralaması şu şekilde oluştu? Kayseri´de yüzde 20,4 ile tümöre bağlı ölümler ikinci sırada yer alıyor. Bunu, yüzde 15.7 ile solunum sistemi hastalıkları, yüzde 6 ile endokrin hastalıkları, yine yüzde 6 ile dışsal yaralanma ve zehirlenmeler, yüzde 7,2 sinir sistemi ve duyu organı hastalıkları ve yüzde 13.8 ile diğer hastalıklar takip ediyor.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı