TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI´NDA

TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI´NDA

ÖDÜLLERİ CANSEL´İN ARKADAŞLARI TOPLADI

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması´nda en fazla ödül alan okul bir süre önce intihar ederek yaşamına son veren lise öğrencisi Cansel Buse Kınalı´nın eğitim gördüğü Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi oldu? Cansel´in acı sonu ile hafızalarda yer eden okul bu kez elde edilen büyük başarı ile bir kez daha adını duyurmayı başardı?.
Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi? adını geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamına son veren Cansel Buse Kınalı´nın acı sonu ile duyduk. Yaşanan acı gelişmelerle hafızalarda yer eden okulda bu kez bu kez kazanılan ödüllerin sevinci yaşanıyor?
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması´nda üç birincilik, birde üçüncülük ödülü kazanan okul öğrencilerinin ödülleri Milli Eğitim İl Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu´nun da iştirak ettiği törenle sahiplerine teslim edilirken, acı ile hüzünlenen yüzlere bu kez başarının mutluluğu okundu?
Ödül töreninde konuşan Mustsfa Eminoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Kaya, yaptığı konuşmada şunları aktardı; "TÜBİTAK tarafından ülke genelinde düzenlenen orta öğretim öğrenciler arası proje yarışmasına okulumuz yoğun bir proje ile katılmış ve elde etmiş olduğu dereceler ile ön plana çıkmıştır. 47.´si yapılan yarışmasına 7 ilden 300 bin civarında orta öğretim öğrenci arasında yarışması düzenlenmiş olup bunlardan 850 tane katılım gerçekleşmiş ve kurulan heyet tarafından bu 850 proje 100 projeye düşürülmüştür. Bölge içerisinde de tüm bölgeye davet edilen 17 adet proje olmuştur. Katılım çokluğunda ki yoğunluğa baktığımız zaman ve okulumuzun elde etmiş olduğu başarıya baktığımız zaman gerçekten okulumuzun bilimsel alanda yaptığı çalışmalar ile ön plana çıkmaktadır"
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise konuşmasında "Biz bu projeleri ne derece güncel tutabilirsek ve hayatımızın içerisine alabilirsek geleceğe de sağlam yürüyebiliriz. Bu, günümüz dünyasının temel gerçeğidir. Bu projelerde bize bu noktada böyle bir alan açıyor. Ülke olarak da, millet olarak da neresinden bakarsanız bakın, geleceğe sağlam adımlarla yürümenin en temel argümanlarından bir tanesi de budur. Bu şekilde yürürken kendimiz olmayı da hiçbir zaman unutmadan, milli ve manevi değerlerimizi üstte tutarak yürüyebildiğimiz ölçüde o kadar kendimiz olabiliriz. Kendimiz olmaktan da bu manada vazgeçmemiz lazım. TÜBİTAK tarafından yapılan projesi yarışması 12 dalda yapıldı ve bunun 5 tanesini Kayserimiz aldı. Bu 5 tanenin 3´ünü ise Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi aldı. Bu hakikaten çok güzel bir başarıdır. Bu başarı takdir ve tebrik edilir.
Teşekkürlerin en büyüğü öğrencileredir. Çünkü yapılan her şey sizler için yapılıyor. Bütün çalışmaların temelinde sizler varsınız. Sizleri de tebrik ediyorum"
Konuşmaların ardından Bilal Yılmaz Çandıroğlu, dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.
3 Projede dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde; Değerler Eğitimi birincileri Büşra Yetişir, İrem Ural. Matematik projesi birincileri Hilal Altuner, Fatma Yıldırım. Fizik projesi birincileri Hafize Nur Soyak, Nurullah Yakub Soyak. Değerler Eğitimi projesi üçüncüsü Merve Ocaktan, Sena Arashanlılar.
HABER: M. EMRE KİPMAN



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye