TRAFİK DENETLEME EKİPLERİ TEYAKKUZDA

TRAFİK DENETLEME EKİPLERİ TEYAKKUZDA

?KIŞ LASTİĞİ´ KONTROLLERİ YOĞUNLAŞTI?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık´ta başlamıştı. Ancak kar yağışında artış kaydedilmesi ve ağır kış koşulları nedeni ile yurt genelinde trafik kontrolleri yoğunlaştırılırken , ilimizde de Trafik Denetleme Şube Müdürülüğü´ne bağlı ekipler muhtelif bölgelerde uygulama yaparak olası kazaları engellemeye çalışıyorlar? İşte bu kapsamda Otogar´da denetleme yapan ekipler şehirler arası seyahat eden ticari araçlarda ?Kış Lastiği´ uygulaması yaparken haber ekibimiz görüntüledi?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012´de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceği kararının ardından özellikle yoğun kış günlerinde kış koşullarına uygun lastik takmayan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor?Ve kurala uymayan araçlar için her yıl 519 liralık ceza uygulanması uygulanıyor.
İlimizde son günlerde yoğunlaşan kış koşulları nedeni ile harekete geçen İl Emniyet Müdürülüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Otogar Büro Amirliği ekiplerince şehirlerarası otobüs terminalinden çıkan otobüslere uygulanan kış lastiği ile emniyet kemerleri kontrollerini yerinde görüntüleyen haber ekibimiz ekiplerin ayrıca, yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu da yerinde tesbit ettiler?
Bütün bu kontrollerin yanı sıra otogarda şehirlerarası otobüslerin dijital tokograflarının da titizlikle incelendiğine şahitlik ettiler?



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti